• Hulshorst - BAS

    Willemien van Duinen

Hardwerkend Hulshorst wint verdiend van BAS

21-10-2018, 22:46 | Lezersnieuws | VV

Een hardwerkend Hulshorst heeft met het minst mogelijk verschil (1-0) gewonnen van BAS. Deze uitslag stond al binnen 2 minuten op het scorebord.

Hulshorst begon redelijk gehavend aan deze wedstrijd en kon op meerdere spelers van de selectie geen beroep doen. Doordat de beide doelmannen niet aanwezig waren moest de 3e doelman, Justin Pap, deze middag het doel verdedigen en dat deed hij prima en hield zijn doel schoon.

Ondanks de vele afwezigen kon trainer Kuis een representatief elftal op het veld zetten en dat tekent de kracht en de breedte van deze selectie.

In de 2e min. mocht Hulshorst een vrije trap nemen rechts van het veld op ongeveer de helft van de tegenstander. Julian Haverkamp plaatste deze bal  op prachtige wijze voor de goal. Toen iedereen deze bal liet gaan en ook de keeper van BAS niet uit de goal kwam was het voor Brandon Akolade, zoals hij later zelf verklaarde, een kleine kunst om de bal achter deze keeper te koppen “Ik hoefde  eigenlijk weinig te doen, alleen mijn hoofd  er maar tegenaan te zetten”

In een notendop was dit ook het verhaal  en kern van deze wedstrijd.
Beide teams waren onmachtig om kansen te creëren. Er ontspon zich een wedstrijd met fanatieke duels met veel balverlies van beide teams. Ik hoorde iemand langs de kant zeggen “dit is nu typisch flipperkast voetbal” en dat kon ik alleen maar beamen.

Vlak voor tijd kreeg Bart de Zwaan de kans om de wedstrijd totaal op slot te gooien maar deze enige eigenlijk halve kans was niet besteed aan de Zwaan. Zo bleef het tot het eind spannend.

Zo werd het nogmaals bevestigd, dat ondanks een leger van afwezigen je met hard werken en veel inzet ook de punten kunt binnen halen. En op basis van deze werklust heeft Hulshorst de zege dik verdiend.

Volgende week wacht de moeilijke uitwedstrijd bij ZAC in Zwolle die, tot nu toe, de volle buit nog hebben binnen gehaald.