• Swift '64 - Hulshorst

    Willemien van Duinen

Hard werkend Hulshorst speelt weer gelijk

16-12-2018, 19:56 | Lezersnieuws | VV

Hulshorst, dat al de koning van de gelijke spelen was in 3c, speelde voor de 6e keer gelijk deze competitie. In Swifterbant werd met 2-2 gelijk gespeeld.

Hulshorst kwam nog wel 2 maal op voorsprong maar kon de overwinning niet over de streep trekken.

In het steenkoude Swifterbant moest Hulshorst aantreden zonder de geschorste Jan van den Brink en Gerjan Visser. Sven Drost was ziek en Haroen Sirat is al langere tijd afwezig door een blessure. Ondanks deze afwezigen begon Hulshorst redelijk goed aan deze wedstrijd en men kon zien dat Hulshorst van plan was om de wanvertoning van vorige week recht te zetten.

Via een prachtige aanval over rechts ronde Erik van Duinen de voorzet op maat van Ruben van Loo keurig af. Lang kon Hulshorst niet genieten van deze voorsprong, enkele minuten later was doelman Thijs Menges kansloos op een lage schuiver van Thim Verhoeven van Swift’64, slecht verdedigend werk ging hieraan vooraf.

Toch kwam Hulshorst nog voor rust op voorsprong. In de 44e minuut was het Erik van Duinen die met een sublieme steek pass Krijn Eckhardt op snelheid vrij voor de keeper zette, nu faalde Eckhardt niet waar hij dat enkele minuten daarvoor wel deed.

Na de thee was het Swift’64 dat nadrukkelijk naar de gelijkmaker op zoek ging. Hulshorst, met de teruggekeerde en voortreffelijk spelende Martijn Pap aan het hoofd van de verdediging, hield aanvankelijk prima stand. Hulshorst leek zelfs op een grotere voorsprong af te stevenen. Maar in de 64e min. werd Krijn Eckhardt geheel onterecht terug gefloten voor buitenspel. In de daarop volgende aanval van Swift’64 maakten ze de gelijkmaker. De wedstrijd was weer geheel open. Swift’64 ging nu ook op zoek naar de overwinning maar moest oppassen voor de counters van Hulshorst.

Deze counters, waar een paar mogelijkheden uit voort kwamen, werden slecht uitgespeeld. Daar Swift’64 ook het net niet meer wist te vinden speelde Hulshorst zoals al eerder gezegd voor de 6e keer gelijk. Ik mag wel stellen dat de doelstelling om de domper en slechte wedstrijd van vorige week weg te spelen zeker gehaald is. Een ieder kon deze uitslag wel waarderen en zocht dan ook met een redelijk tevreden gevoel de warme kantine op.