• Carmen en Yo-lin succesvol op het NK

    eigen foto

Gymvereniging Pegasusvervolgt het NK in Ahoy

27-05-2018, 19:45 | Lezersnieuws | gerlinde

Zaterdag 26 mei mochten Yo-lin Steenbergen en Carmen Bruggeman aantreden tijdens het Nederlands Kampioenschap 3e divisie in Waalwijk. Om hier deel te mogen nemen hadden ze tijdens de verschillende kwalificatiewedstrijden al menig turnster achter zich gelaten.

De opdracht was helder: Genieten en gaan voor het maximale. Het behalen van het NK is de droom van elke turnster. Eenmaal daar wil je het maximale van je kunnen laten zien, maar je wilt vooral ook genieten van de eer dat je hier mag deelnemen.

Yo-lin turnde in de categorie junior tegen de beste 38 turnsters van Nederland. Met o.a. een 5e plaats op balk en een 8e plaats op vloer wist ze allround als 8e te eindigen.

Carmen streed tegen de beste 36 senioren van Nederland. Ook zij piekte op balk en wist daar 3e te worden. Met daarbij nog een 9e plaats op brug en een stabiele oefening op vloer en sprong eindigde ze allround als 10e.

Vanwege het 150 jarig bestaan van de KNGU wordt er in het weekend van 23 juni een extra toernooi in Ahoy georganiseerd. Tijdens dit toernooi turnen de beste 10 junioren en senioren van het NK tegen de top 10 van de 1e en 2e divisie.

De mogelijkheid om hiervoor een ticket te bemachtigen gaf een extra speciaal tintje aan het NK. De ranking werd ook hier weer belangrijk. Het slot van de wedstrijd was bloedstollend spannend. De verschillen waren klein en elk foutje kon net teveel zijn. Tijdens de prijsuitreiking werd de uitslag definitief: Yo-lin en Carmen hebben met hun 8e en 10e plaats een topnotering neergezet en mogen allebei opnieuw aantreden in Ahoy om daar te strijden in de Ahoy-cup. Wat een fantastische prestatie van deze turnsters.