• Sanne turnt zich naar het NK

    M. Berends

Gymvereniging Pegasuspakt opnieuw NK-tickets

15-04-2018, 18:51 | Lezersnieuws | gerlinde

Zaterdag 14 april werd in Leek de landelijke halve finale 2e divisie geturnd. Jasmijn Koele, Dorien Akse en Sanne Berends vertegenwoordigden G.V. Pegasus en streden om een plaats in het Nederlands Kampioenschap.

Jasmijn Koele promoveerde, na haar prestaties van vorig seizoen, vrijwillig van de 3e naar de 2e divisie. Gedurende het seizoen bleek dat ze zich als debutant goed kon meten aan het niveau. In Leek lag het niveau hoog, maar Jasmijn wist 4 stabiele toestellen te turnen en allround als 12e te eindigen. Dit betekent dat ze ook dit seizoen mag deelnemen aan het NK, dit maal in de 2e divisie.

Sanne Berends turnde ook als debutant in de 2e divisie. Zij moest door haar prestaties van vorig seizoen verplicht promoveren naar de 2e divisie. Ondanks wat fysieke tegenslagen, waardoor ze niet optimaal kon trainen, bereikte ze haar doel om minimaal de landelijke competitie te behalen. In de landelijke kwartfinale pakte ze het laatst beschikbare ticket voor de halve finale. Hier verraste ze zichzelf door in een sterk deelnemersveld opnieuw 10e te worden en zich hiermee te plaatsen voor het NK.

Dorien Akse turnde een heel sterk seizoen en pakte in de landelijke kwartfinale zelfs de 1e plaats op balk en de bronzen medaille in de meerkamp. Tijdens de halve finale verliep haar wedstrijd helaas anders dan gepland. Ze incasseerde op balk haar eerste wedstrijd-val van dit seizoen. Op brug, vloer en sprong bleef ze strijden om haar positie te verbeteren. Tijdens de prijsuitreiking bleek het net niet voldoende voor een rechtstreekse plaatsing, maar moest ze genoegen nemen met een reserve-ticket voor het NK.

Jasmijn en Sanne turnen zaterdag 2 juni hun Nederlands Kampioenschap in Tilburg. Dorien zal moeten afwachten of ze nog wordt toegevoegd aan het deelnemersveld.