• Dorien pakt brons op het landelijk podium

    eigen foto

Gymvereniging Pegasusop landelijk podium

11-03-2018, 20:17 | Lezersnieuws | Gerlinde

Zaterdag 10 maart werd in Roden de landelijke kwartfinale 2e divisie geturnd. Tijdens deze landelijke krachtmeting streden de turnsters om een plaats in de halve finale waar vervolgens de plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap verdeeld zullen worden. G.V. Pegasus werd in Roden vertegenwoordigd door 4 turnsters.

Dorien Akse turnde in een deelnemersveld van 28 junioren. Dorien startte met een sterk optreden op balk. Een ruime oefening met zuivere verbindingen en moeilijke elementen leverde haar een hoge score en uiteindelijk de 1e plaats op dit toestel op. Ook op vloer turnde ze met veel overtuiging en showde ze haar goede choreografie, wat een waarderende blik van de jury en een mooie 4e plaats op vloer betekende. Dorien sloot haar wedstrijd af met een goede sprong en een nette brugoefening. Met deze mooie scores was niet alleen haar plek op de halve finale zeker gesteld, maar pakte Dorien met een 3e plaats allround ook een plaats op het landelijke podium.

Bij de pupillen 2 gingen Jasmijn Koele en Samira Blok de strijd aan om bij de beste 11 turnsters te eindigen. Al snel werd duidelijk dat het niveau van deze wedstrijd erg hoog lag, waardoor beide jonge turnsters wat onzeker aan hun balkoefening begonnen en hier wat puntjes lieten liggen. Na balk wisten ze zichzelf goed te herpakken op vloer waar weer mooie scores werden behaald. Bij het inturnen op sprong raakte Samira helaas geblesseerd. Met veel doorzettingsvermogen lukte het haar om de wedstrijd uit te turnen. Samira eindigde als 15e wat helaas niet voldoende was voor een nieuw ticket. Jasmijn sloot haar wedstrijd af met mooie reuzenzwaaien op brug en turnde zichzelf hiermee in de top 10. Ze eindigde als 9e en behaalde hiermee een plaats in de landelijke halve finale.

Sanne Berends turnde als debutant in de 2e divisie in een deelnemersveld van 24 senioren. Met stabiel turnen wist ze na elk toestel wat te klimmen in het tussenklassement. Na een ruime en moeilijke sprong met een goede landing stond ze halverwege de laatste wedstrijdronde op een 6e plaats. Gespannen werd het scorebord met daarop het klassement gevolgd. Sanne eindigde op een gedeelde 10e plaats. De landelijke commissie had 10 tickets te verdelen, maar besloot dat beide turnsters  op plaats 10 recht hadden op een plaats in de landelijke halve finale.

Jasmijn, Dorien en Sanne gaan zich de komende weken voorbereiden op de landelijke halve finale die op zaterdag 14 april in Leek zal worden geturnd.