• Yo-lin wint zilver

  eigen foto
 • junioren: Yo-lin, Carmen, Lynn en Sofie

  eigen foto
 • Aïsha - kwalificatie landelijke halve finale

  eigen foto
 • Carmen - kwalificatie landelijke halve finale

  eigen foto

Gymvereniging Pegasus overtuigend naar halve finale NK

11-02-2018, 15:10 | Lezersnieuws | G. van Hooren

In topsportcentrum de Sazahal te Doetinchem streden 7 turnsters van G.V. Pegasus voor een plaats in de landelijke halve finale voor het Nederlands Kampioenschap 3e divisie. Het was een lange en intensieve dag die om 08.30 uur startte met de 1e warming up en om 22.00 uur eindigde met de laatste prijsuitreiking.

De 8-jarige Aïsha Blok turnde in de jongste categorie instap N3. Zo'n officiële districtsfinale is best indrukwekkend voor zulke jonge turnsters. Aïsha liet echter zien prima met die druk om te kunnen gaan. Mede door een zeer stabiel balkoefening eindigde ze als 6e in een deelnemersveld van 32 turnsters. Met deze prestatie kwalificeerde ze zich voor de landelijke halve finale.

Emily Bekamp debuteerde dit seizoen in de 3e divisie en startte heel sterk op brug en balk. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Emily slechts 0,4 punt tekort kwam voor een landelijk ticket. Een hele prestatie om als debutant zo sterk te eindigen.

Bij de categorieën senior C en junior D bestond het deelnemersveld uit 48 turnsters, verdeeld over 2 wedstrijdrondes van 24 turnsters. Carmen Bruggeman turnde in de eerste wedstrijdronde, waar ze zich op alle toestellen bij de top 5 wist te turnen. Na de tweede wedstrijdronde bleek Carmen als 7e geëindigd te zijn, waarmee ze ruimschoots haar landelijk ticket bemachtigde.

Bij de junioren werd G.V. Pegasus vertegenwoordigd door maar liefst 4 turnsters. Opnieuw bleek hoe mooi de sportbeleving kan zijn bij individuele prestaties en dat daarnaast de juiste teamspirit ook de prestaties van je trainingsmaatjes positief beïnvloed. De 4 dames waren opnieuw enorm aan elkaar gewaagd. Na een spannende avondwedstrijd moest blijken of ze zich alle 4 hadden weten te kwalificeren. In een deelnemersveld van 48 turnsters pakte Yo-lin Steenbergen met 45,75 punten het zilver. Carmen Broekhuizen werd 6e met 45,05 punten. Lynn van Beek eindigde als 9e met 44,75 punten, op de voet gevolgd door Sofie Bakker die met 44,70 punten 10e werd. Hiermee wist het gehele viertal zich in de top 10 te turnen en zich te kwalificeren voor de landelijke halve finale.

Zaterdag 7 april zullen Aïsha, Yo-lin, Carmen, Lynn, Sofie en Carmen in Nieuwegein hun landelijke halve finale turnen. Zij gaan daar strijden voor een felbegeerd ticket voor het Nederlands Kampioenschap 3e divisie.