• Carmen Bruggeman - zilver

    eigen foto
  • junioren: Lynn, Yo-lin, Carmen en Sofie

    eigen foto

Gymvereniging Pegasus levert succesvolle strijd

28-01-2018, 21:41 | Lezersnieuws | G. van Hooren

In Beekbergen werd zaterdag 27 januari de 3e kwalificatiewedstrijd voor de 3e divisie turnsters georganiseerd. Tijdens deze wedstrijd streden 162 turnsters om een plaats in de districtsfinale van provincie Gelderland en Overijssel te behalen. G.V. Pegasus werd hier vertegenwoordigd door 11 turnsters in de leeftijdscategorieën instap, pupil 2, jeugd 1, jeugd 2, junior en senior. Het was een spannende wedstrijd waarbij het niveau hoog lag en elk foutje het verschil kon maken.

G.V. Pegasus heeft 4 turnsters in de categorie junior 3e divisie. Zowel tijdens de trainingen als ook tijdens de wedstrijden liggen de prestaties van de 4 dames erg dicht bij elkaar. In een deelnemersveld van maar liefst 32 turnsters, deelden Lynn van Beek en Sofie Bakker samen de 3e plaats, met een puntentotaal van 44,20. Yo-lin Steenbergen eindigde met 44,10 op plaats 4, gevolgd door Carmen Broekhuizen die met 43,95 punten als 5e eindigde. Dit sterke optreden leverde alle 4 turnsters een plaats in de districtsfinale op.

Ook voor Aïsha Blok (instap n3), Emily Bekamp (jeugd 1 N4) en Carmen Bruggeman (senior C) was het een succesvolle dag. Aïsha miste het podium door een foutje op vloer. Op balk wist ze echter de 1e plaats te pakken, hetgeen samen met haar 1e 2 kwalificaties voldoende was voor een districts-ticket. Debutant Emily Bekamp turnde elke kwalificatiewedstrijd beter en eindigde nu op een mooie 4e plaats en wist zich daarmee tussen de top te wringen en een ticket te bemachtigen. Carmen Bruggeman turnde een nette en stabiel wedstrijd in een deelnemersveld van 38 senioren. Ze won hier, net als de vorige wedstrijd, het zilver en zal tijdens de districtsfinale opnieuw aantreden.

Klaartje Stroo (pupil 2 N3) eindigde op een 5e plaats en kreeg een reserve-ticket voor het district. Debutanten Floor Braakensiek (jeugd 1 N4) en Ilona van de Beek (senior C) en jeugdturnster Isa van Deelen lieten zien welke progressie zij afgelopen maanden hebben gemaakt. Helaas bleek het totaal van de 3 wedstrijden nog niet voldoende voor een plaats in het district, maar het biedt wel perspectief voor het volgende seizoen.

Aïsha, Emily, Carmen, Yo-lin, Lynn, Sofie en Carmen hebben amper 2 weken om zich voor te bereiden op de districtsfinale, die zaterdag 10 februari in Doetinchem gehouden zal worden. Tijdens deze wedstrijd zullen de tickets voor de landelijke halve finale verdeeld worden.