• Jasmijn - zilver - pupil 2 N2

    eigen foto
  • Dorien - brons - junior 2e divisie

    eigen foto

Gymvereniging Pegasus gaat landelijk

21-01-2018, 19:21 | Lezersnieuws | Gerlinde van Hooren

In Hellendoorn werd zaterdag 20 januari de 2e plaatsingswedstrijd voor de 2e divisie turnsters georganiseerd. Deze wedstrijd was de laatste mogelijkheid om kwalificatie aan het landelijke turncircuit af te dwingen.

De jonge talenten Jasmijn Koele en Samira Blok streden in de categorie pupil 2 N2 om te beste plaatsen. Jasmijn showde aan brug haar reuzendraaien en behaalde hiermee, net als op vloer, de 1e plaats. Allround eindigde ze op een mooie 2e plaats. Trainingsmaatje Samira liet een balk oefening zien waar veel dynamiek in zat, dit werd dan ook beloond met een 2e plaats op dit toestel. Door ook op de andere toestellen goed te scoren wist ze de 5e plaats te bemachtigen. Met deze prestatie hebben beide turnsters zich gekwalificeerd voor de landelijke kwartfinale.

Junior-turnster Dorien Akse eindigde tijdens de 1e plaatsingswedstrijd met een ruime voorsprong op de 1e plaats, waardoor ze haar landelijke ticket al veilig had gesteld. Dit betekende dat Dorien haar oefeningen kon verzwaren met nieuwe elementen en risico's kon nemen om te testen hoe deze toevoeging zou uitpakken op een wedstrijd. Ze turnde o.a. een flickflack op balk wat werd beloond met een hogere moeilijkheidswaarde. Dorien eindigde opnieuw op het podium en mocht ditmaal het brons in ontvangst nemen.

Bij de senioren turnden Sanne Berends en Milou de Haas. Voor deze turnsters was het een wedstrijd met zowel overwinningen als teleurstellingen. In een sterk deelnemersveld van 60 turnsters was de concurrentie groot en moest er vrijwel foutloos geturnd worden om enige kans te maken. In hun wedstrijd eindigde Sanne als 11e en Milou als 14e. Sanne pakte met deze prestatie een landelijk ticket . Voor Milou bleek dit voor het eerst sinds jaren helaas niet voldoende.

Jasmijn, Samira, Dorien en Sanne zullen voorbereiden op hun landelijke kwartfinale, die afhankelijk van de landelijke indeling op 10 maart in Roden of op 24 maart in Middelburg gehouden zal worden.