• turnsters 6e divisie

    eigen foto

Gymnastiekvereniging Nunspeet realiseert doel: deelnemen aan 6e divisie wedstrijden

10-02-2019, 22:09 | Lezersnieuws | Saske

Onder leiding van Britt Wijnne kwamen er afgelopen 16 turnsters in actie tijdens de eerste plaatsingswedstrijd van de 6e divisie in Didam. Voor bijna alle turnsters en voor Britt als trainster was het de eerste officiële wedstrijd, dit zorgde voor een hoop extra zenuwen en wat foutjes, maar wat had iedereen een plezier!

Maartje van Rumpt turnde zich met een stabiele wedstrijd naar het goud, Leanne Vlieger nam heel knap het brons in ontvangst en Alessa Vlieger kreeg na een goede wedstrijd het goud omgehangen. De overige turnsters hebben allen op hun eigen manier een mooie prestatie geleverd, angsten overwonnen en vooral veel gelachen.

De meeste turnsters en trainster Britt Wijnne deden een enorme brok ervaring op. Voor sommigen was het een ware vuurdoop. Deze wedstrijd was vooral een meetmoment en de turnsters weten nu waar ze voor kunnen trainen, op naar de volgende wedstrijd!    

Daarnaast deden zes turnsters mee aan de districtsfinale 3e divisie in Nijmegen. Nena Vis (junior) begon in de eerste ronde. Nena liet een hele mooie sprong zien en turnde hele strakke, mooie oefeningen. Helaas moest ze twee vallen incasseren. Hierdoor heeft ze een plekje voor de halve finale NK nét gemist.
In de tweede ronde turnden Maud Drost en Janika van ’t Hof. Beide turnsters hebben een goede wedstrijd gedraaid en mooie scores behaald. Maud liet een prachtige brugoefening zien, dit was haar beste onderdeel. Janika behaalde twee keer een eerste plek op de onderdelen vloer en balk! Beiden hebben ze de top vijf behaald en een plek voor de halve finale NK! Janika mocht het zilver in ontvangst nemen.
In de derde ronde turnden Hilde Boonen, Kirsten Heres en Talida Liefers. Zij zaten in de eerste helft van het grote deelnemersveld van maar liefst 48 senioren. Hilde had de week ervoor haar enkel bezeerd, maar heeft zich knap staande gehouden. Ze liet prachtige oefeningen zien en behaalde de eerste plek op brug! Kirsten Heres is een sierlijke turnster en liet een mooie vloeroefening zien, wat haar een zesde plek opleverde. Talida Liefers turnde goede oefeningen op vloer en brug, maar moest twee vallen incasseren op balk en sprong. Alle drie de turnsters hebben een plek veroverd voor de halve finale NK!