• de pupillen 4e divisie

    eigen foto

GV Nunspeet debuteert in eerste divisie

18-03-2018, 23:25 | Lezersnieuws | Saske

Nog nooit heeft een turnster van GV Nunspeet in de 1e divisie geturnd. Vorig seizoen heeft Rebecca Oudshoorn zo goed gepresteerd dat zij moest promoveren naar de 1e divisie. 

Vanwege het geringe aantal turnsters dat op dit niveau turnt kent de 1e divisie geen voorrondes in de districten.  Je turnt meteen de kwartfinale van het NK. Deze bestaat uit 2 wedstrijden waarvan het beste resultaat telt. Helaas raakte Rebecca voor de 1e wedstrijd geblesseerd aan haar enkel. Gisteren werd in Waddinxveen de tweede kwartfinale geturnd. Rebecca was nog niet helemaal hersteld, had nauwelijks kunnen trainen en turnde daarom een aangepast programma. Ondanks dat begon ze goed op balk en vloer. Sprong is normaal gesproken haar beste toestel. En dat liet ze ook gisteren zien. Ze haalde een 4e plaats op dat onderdeel. Helaas maakte ze op brug een foutje waardoor plaatsing voor de halve finale niet haalbaar was. Ze eindigde op een knappe 14e plaats. Met haar wedstrijd heeft ze laten zien zeker in de 1e divisie mee te kunnen strijden. GV Nunspeet is trots een turnster op dit niveau te hebben!

Daarnaast werd de 3e plaatsingswedstrijd voor de 4e divisie gehouden in Beekbergen. 

De pupillen 1 Esther Bouw en Inge Drost en de pupillen 2 Jolien Bouw en Sanne van der Graaf mochten deze wedstrijddag starten. In wedstrijd 2 volgde instapper Leah Bouw. Het niveau lag hoog, maar ze hebben alle vijf keihard hun best gedaan. Allemaal blonken ze wel uit op een toestel. In wedstrijd 4 was het de beurt aan de senioren Djamilla Hendriksen, Britt Wijnne, Renate Landolt en Didi Wolters. Zij wisten een goede wedstrijd neer te zetten en Renate mocht zelfs knap het goud in ontvangst nemen!