• Winnaar Schwalbe bandenset

    TCDV

Goed gewaardeerde veldtoertocht Nunspeet

09-11-2018, 09:50 | Lezersnieuws | betty

Toerclub De Volharding uit Nunspeet kan terugkijken op een geslaagde Rabo Veldtoertocht op zaterdag 3 november jl. Ruim 1200 fietsers zijn gestart om een van de vier routes te fietsen, uitgezet in de driehoek Nunspeet, Harderwijk en Vierhouten.

Veel belangstelling voor vernieuwde routes

Circa 2/3 van de deelnemers koos voor de 55 of 75 km route. De routes waren deels vernieuwd, wat ook menig deelnemer opviel. De 35 km route was vooral in trek bij de jeugd en bij meer beginnende fietsers. Ook hierin waren diverse singletracks en technische paden opgenomen.

Waardering deelnemers
Enkele reactie van deelnemers (bron: www.fietssport.nl): “Was een mooie tocht, veel afwisseling in ondergrond (rul zand, stevige tracks enz). Goede verzorging door vriendelijke vrijwilligers (waar zouden we zonder zijn?). Veel waarschuwingsbordjes en meer dan voldoende verkeersregelaars, waar andere tochten wat van kunnen leren. Pittige tocht waarvoor zowel conditie als vaardigheden op orde moeten zijn.”

Prijsuitreiking “voorinschrijvers”
Deelnemers kunnen zich vooraf inschrijven via www.fietssport.nl. Schwalbe Nederland (sponsor van TC De Volharding) heeft een cheque voor een set MTB banden ter beschikking gesteld, als verloting onder de voorinschrijvers. De heer Antoine Roescher uit Laag Zuthem was de winnaar.

Schwalbe Veldtoertocht
Op 2 februari 2019 wordt de volgende Veldtoertocht gehouden. Ook dan is er keuze uit meerdere routeafstanden en zijn de verzorgingsposten voor de deelnemers weer beschikbaar.