• Poster

    Kunstgroep De Talter

expositie Geke van 't Oever en Engeltje van den Brink in de Talter te Oldebroek

24-02-2018, 20:21 | Lezersnieuws | Hans Bastiaan

Van 26 februari 2018 tm 23 april 2018 exposeren Geke van 't Oever en Engeltje van den Brink in de Talter te Oldebroek. (Stouwdamsweg 4, 8096 BB Oldebroek)

Geke van 't Oever-Sickman, kunstenares woonachtig in Elburg is geboren in Twente in 1948. Ze heeft plm 3 jaar Vrije Academie Nunspeet gedaan en daarna zo'n 20 jaar bij Willem Bultman in Oldebroek waar ze nog steeds op les is. Haar werk is intuïtief en ontstaat door toeval, soms wel "gestuurd toeval". Met de camera zoek ze het doek af op zoek naar verborgen afbeeldingen die met het blote oog niet zichtbaar zijn en dat gaat ze uitwerken. Kunst is haar passie. Het geeft haar mogelijkheden om haar gevoelens te uiten en te zoeken naar de zin van het leven.

Engeltje van den Brink heeft jaren geleden de klassieke boekbindtechniek geleerd van boekbinder Habes in Zwolle. Daarna is ze zelf verder gegaan met het ontdekken en uitvoeren van de vele verschillende technieken die er al bestaan op dit gebied. Ook vindt ze het leuk om fantasieboekjes te maken, waarbij ze gebruik maak van stof, hout, veren, vouwwerk enz. Het combineren van een bindtechniek met verschillende soorten papier en andere materialen maken het boekbinden voor haar tot een onuitputtelijke hobby.