• EVV Bultman-Hartholt

EVV wint in Hoogeveen

16-12-2018, 12:21 | Lezersnieuws | Henoch

De volleyballers van EVV Bultman-Hartholt boekten een belangrijke overwinning op bezoek bij Olhaco. Op een dip in de tweede set na, legden de Elburgers een degelijke partij op de mat en wonnen met 1-3.

EVV begon met een uitgebreide selectie aan de competitie, maar door een karrenvracht aan blessures had coach Harry van den Brink tot nog toe weinig te kiezen. Met de terugkeer van Daan Schouten en Boris Held nemen de mogelijkheden toe en dat betaalde zich in de strijd tegen Olhaco uit. Schouten speelde op de diagonaalpositie zowel aanvallend als serverend een sterke partij. Met een stabiele passing had EVV in de eerste set dan ook geen kind aan Olhaco, dat vooral afhankelijk is van diagonaalaanvaller Sander Kemperman. Die bracht de Hoogeveners aan het eind nog wel in de buurt van EVV, maar setwinst kwam nooit in gevaar (21-25). De tweede set gaf een heel ander beeld. EVV begon ongeconcentreerd en de vroege voorsprong gaf Olhaco vertrouwen. Met 25-15 werden de Elburgers van de mat gespeeld. Dat bleek een incident. Met sterk aanvallend werk van Henrico Kroes en een goede verdedigende acties Jonas Edskes en Marc Rijers liep EVV in set drie steeds een paar puntjes voor. Remco de Man haalde met vier punten op zijn venijnige floatservice de set binnen (19-25). In set vier nam Olhaco een paar punten voorsprong, maar op 18-18 kropen de Elburgers langszij. EVV wist het gevaar Kemperman blokkerend en verdedigend steeds beter te neutraliseren. Prima opslagen van Remco de Man en Daan Schouten dwongen Olhaco-spelverdeler Van Timmeren om andere aanvallers in stelling te brengen, waarna Hoogeveense fouten de wedstrijd in Elburgs voordeel beslisten (21-25).

De dames van EVV Bultman-Hartholt konden de lastige uitwedstrijd tegen Blok EVC niet winnen. In een partij waarin de Elburgse dames nooit hun niveau haalden wist EVV alleen de tweede set te winnen (23-25). De eerste en derde waren overduidelijk voor de thuisploeg (25-15; 25-11). In set vier waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Met name door ondermaats serveren moest EVV ook die set echter aan Blok EVC laten (25-22). EVV blijft koploper in de promotieklasse, maar ziet de concurrenten naderen.

 

Foox/Olhaco H1– EVV Bultman-Hartholt H1 1-3 (21-25, 25-15, 19-25, 21-25)

Blok EVC D1– EVV Bultman-Hartholt D1 3-1 (25-15, 23-25, 25-11, 25-22)