• Mies de Film

    Mirthe Fernandes

Epenaar maakt Documentaire over Dissociatieve Stoornis: Mies de Film

19-02-2019, 16:34 | Lezersnieuws | mirthe

Mies de Film, een korte afstudeer documentaire waar de camera het oog zonder ziel is, eerlijk en rauw.

Mijn naam is Mirthe Fernandes, regisseur van deze korte documentaire. Ik ben op het moment aan het afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als documentaire maker. Zelf ben ik op gegroeid in Epe. Ik studeer af met een documentaire die gaat over een goede vriendin van mij genaamd Mies. Ze heeft Dissociatieve Stoornis. Daardoor hoort ze stemmen en ervaart soms angsten en heeft ze meerdere persoonlijkheden waardoor zij de wereld heel anders ziet dan jij of ik. Dit komt vaker voor dan gedacht in Nederland. Als filmmaker vind ik het belangrijk om ongezien zieke mensen in de samenleving een gezicht te geven en deze gezien te laten worden. Dit is dan ook een van mijn doelen met deze documentaire, de beleving van iemand met DS vast leggen op een observerende manier. Soms kijkend vanuit haar beleving. Deze film zal een bijzonder kijkje geven in haar leven. En zo een maatschappelijke blik geven op een laag van de maatschappij die je niet zomaar ziet.

Om deze film te kunnen realiseren ben ik bezig met crowdfunden! In 30 dagen tijd probeer ik om €5000,- te crowd funden en daarnaast nog een bedrag op te halen via sponsoring van bedrijven, organisaties, instanties en stichtingen. Maar nog veel belangrijker is dat ik probeer aandacht te creëren voor deze mensen en voor de documentaire. Een documentaire die van grote waarde is voor onze maatschappij. Een onderwerp waar een stigma op zit en wat ik wil doorbreken. 

Wilt u ons helpen deze documentaire te realiseren? Dat kan door ons te steunen via CineCrowd, dit bericht te delen met vrienden, familie en kennisen of door partner van MIES de Film te worden. 

Voor meer informatie kan u kijken op: https://crowdfunding.miesdefilm.nl 

Mailen kan natuurlijk ook naar: info@miesdefilm.nl

Wie weet tot snel op de premiere! 

MIES de Film