• Links Hetty en rechts Ineke

    Gerdo Boeve

Enorme drukte bij barcompetitie Ineke en Hetty bij bar de Emsterie in Emst

21-07-2019, 12:02 | Lezersnieuws | Henk

Zaterdagavond 20 juli 2019 zal nog lang in het geheugen blijven staan van de zeer bekende Emster zusters Ineke en Hetty van de Schepop, want toen stonden zij achter de bar van de vierde avond van de Bar competitie 2019, die dit jaar zes keer gehouden gaat worden in de Emsterie in Emst. De bekende Emster kroeg was deze avond afgeladen vol met zowel jongeren, maar ook heel veel wat ouder publiek was deze avond aanwezig.

 

In deze omgeving is een Bar competitie nog niet zo bekend. Wel in de omgeving van Meppel en de Achterhoek. Daar trekken deze avonden overvolle cafés en nu dus ook in Emst.

Wat houdt een Bar competitie nu precies in?

Het is de bedoeling dat de koppels een zo gezellig mogelijke (feest)avond organiseren.

Zelf biertjes tappen, sfeer maken. Ze moeten zelf iets verzinnen om de kroeg vol te krijgen.

En proberen een zo hoog mogelijk omzet te draaien. Het koppel dat dan de hoogste omzet heeft gedraaid, is dan de winnaar van de Bar competitie 2019. Ineke en Hetty zullen gezien de enorme drukte, mensen moesten regelmatig in de rij staan bij de bar voor een drankje, zeker hoge ogen gooien om winnaar te worden van de Barcompetitie 2019 van de Emsterie.

 

En wie Ineke en Hetty een klein beetje kennen, wisten al wel dat 20 juli een avond werd, waar nog lang over na gepraat zou worden.

Zo hadden Ineke en Hetty het voor elkaar gekregen dat de muziek verzorg werd door Royal Drive Inn, een 7 mans formatie, die allemaal de achternaam hebben van Visser.

Het werd een geweldige show door deze mannen.

 

Heel bijzonder was dat Ineke deze avond voor de allerlaatste keer achter de bar stond en het biertje tappen nog niet verleerd was. Al met al een geweldige avond voor zowel het publiek, maar zeer zeker ook voor Ineke en Hetty van de Schepop.