• Dick Stoppelenburg, directeur van eL-Tec Hattem

    Dennis Dekker

eL-Tec heeft baat bij financiële steun Van der Zeestichting

27-06-2019, 08:09 | Lezersnieuws | Van der

Het Hattemse bedrijf eL-Tec elektrotechnologie bestaat in september 25 jaar. Volgens directeur Dick Stoppelenburg was het een kwart eeuw die aan elkaar hing van vele mooie, maar soms ook minder mooie ontwikkelingen. “In die moeilijke tijden heeft de Van der Zeestichting ons terzijde gestaan. Deze stichting is altijd de potentie van dit bedrijf blijven zien."


Het bedrijf eL-Tec elektrotechnologie uit Hattem is ooit in 1994 ontstaan als Eilander Elektro. Dat was een klein maar specialistisch elektrotechnisch bedrijf. Na diverse overnames en een verhuizing (Hoopjesweg 2) heeft eL-Tec inmiddels een divers en gespecialiseerd internationale klantenportfolio opgebouwd. “We houden ons vooral bezig met industriële elektrotechnische installaties. Daarbij hebben we veel klanten in de maritieme wereld.” Voor vrachtschepen worden er complete elektrotechnische scheepsinstallaties gebouwd. “Wanneer er hoge technische eisen aan de installaties worden gesteld, zijn wij op ons best.”

Op zoek naar externe financier
Toch kende eL-Tec ook een aantal moeilijke jaren. Bijvoorbeeld toen een van de grote opdrachtgevers (een scheepswerf) failliet ging. “Toen hadden wij het ineens moeilijk. We moesten inkrimpen qua personeel en  hadden ineens veel moeite om onze leveranciers te betalen. We gingen op zoek naar externe financiers. De Van der Zeestichting is van veel waarde geweest, aldus Stoppelenburg. “Daar waar banken vaak denken; ‘oei, er is een bedrijf in de problemen, daar moeten we niets mee te maken hebben’, ziet de Van der Zeestichting nadrukkelijk de potentie van een bedrijf. Omdat men de statuur van ons bedrijf kende, was men bereid om ook risico’s te nemen.” De benaderwijze van de Van der Zeestichting is niet alleen cijfermatig, aldus de eL-Tec-directeur. “Ze gingen zonder enige twijfel met ons in zee.”
In september viert eL-Tec feest. Dan bestaat het bedrijf 25 jaar. “Heel veel mensen hebben eL-Tec gemaakt tot wat het nu is. Maar ook stichtingen zoals de Van der Zeestichting zijn essentieel geweest in het voortbestaan van ons prachtige bedrijf.”

De Van der Zeestichting
De Van der Zeestichting (www.vanderzeestichting.nl) ondersteunt bedrijven en regionale initiatieven die direct of indirect de werkgelegenheid op de Noord-Veluwe stimuleren. Daarnaast zet zij zet zich in voor de leefbaarheid van de regio.