• Julian Ton

    Wilma Frentz
  • Sanderien de Boer

    Wilma Frentz

De Groot, De Boer en Ton in de prijzen tijdens regiokampioenschappen springen

11-02-2019, 00:03 | Lezersnieuws | mendy

Het afgelopen weekend waren de springruiters van de Nunspeetse Ruiterclub aan de beurt om te starten tijdens de regiokampioenschappen van Gelderland en Flevoland. De springruiters hoefden niet ver te reizen, aangezien deze kampioenschappen in Hierden plaatsvonden.

Op vrijdag mocht Patty de Groot namens de vereniging het spits afbijten in de klasse ZZ. Met twee foutloze parcoursen en een snelle foutloze barrage mocht zij zich met haar paard Fadinia opstellen voor de derde prijs. Ook wisten zij hiermee een ticket te bemachtigen voor de nationale Indoor Kampioenschappen die de KNHS organiseert in maart 2019.

Op zaterdagochtend verscheen Sanderien de Boer met haar paard Zannan in de ring voor het M- springen. Na twee foutloze parcoursen mochten zij ook in de barrage starten, waar de combinatie helaas te kampen had met een miscommunicatie. Toch mochten zij door hun prestatie een knappe tiende prijs in ontvangst nemen.

Aan het einde van de zaterdagmiddag was het de beurt aan Julian Ton en zijn paard Lucas. Na een foutloos basisparcours en een barrage, waar de foutjes niet geheel wegbleven, mocht Julian zijn paard opzadelen voor een mooie tiende prijs in de klasse B. 

Esmay Schaftenaar en Gerwilmer Ton waren ook geselecteerd om aan de start te verschijnen tijdens deze regiokampioenschappen. Paardensport is en blijft een bijzondere sport waarbij het niet altijd lukt zoals men van tevoren had gehoopt. Desondanks blijft het een knappe prestatie om tijdens zo'n evenement aan de start te mogen verschijnen!