• Het saxofoonkwintet van De Eendracht tijdens het Survento Fanfare Festival in Surhuisterveen

    Westra Foto en Media 2018

De Eendracht haalt tweede prijs op Survento’

13-11-2018, 20:13 | Lezersnieuws |

WEZEP – “ Muziekvereniging De Eendracht uit Wezep heeft zaterdag 10 november meegedaan aan het Survento Fanfare Festival in Surhuisterveen, Friesland. Daarbij haalde zij 193 van de 200 punten en werden 2e in hun klassement.

Met het thema ‘Schatten uit Latijns-Amerika’ heeft de Eendracht van zich laten horen én zien. Het festival was gericht op entertainment en muzikaliteit. Dit evenement werd gejureerd door musici Peter Kleine Schaars, Jos Pommer en Anne Oosterhaven.

De Eendracht begon met een moderne versie van ‘De Zilvervloot’, wat overging in ‘Los Hermanos De Bop’, wat de échte opening was voor het programma. Vervolgens werd een prachtige bugelsolo ingezet door Jenine van der Hoek tijdens het bekende nummer ‘Colours of the Wind’ en het eindigde met een solo voor trompet door Joël Pap. Daarna was het de beurt voor het saxofoon-kwintet met de ‘Libertango’ en dat vervolgde met ‘El Torico De La Querda’. Dit stuk begon met een toegewijde trompetsolo gespeeld door Ben van Bruggen en dat was het begin van een ritmisch en temperamentvol stuk. Het orkest sloot af met een ‘Mambo To Go’. Alle stukken waren herschreven voor het orkest, wat vanuit origine geschreven was voor Brassband. Het programma werd narratief beschreven door Bert Groothuis, wat het optreden net het stukje extra sfeer gaf.