• Unicum - Hulshorst

    Willemien van Duinen

Collectief sterk Hulshorst verliest van koploper

04-02-2018, 19:31 | Lezersnieuws | VV Hulshorst

Unicum nam vanaf minuut één direct het initiatief in handen door vol de aanval te zoeken op het doel van Hulshorst.

Unicum liet er geen gras over groeien wat hun intenties waren deze middag. Unicum speelde vrijwel het gehele eerste deel van de wedstrijd op de helft van Hulshorst.

De eerste helft begon op zijn einde te lopen en Unicum claimde nog een penalty vlak voor tijd wegens het neerhalen van spits Toet binnen de 16 meter.

Drie minuten voordat beide teams de warme kleedkamer mochten opzoeken was het dan toch eindelijk raak voor de trotse koploper Unicum. Een op maat gegeven voorzet vanaf de rechter vleugel werd door Cees Toet goed ingekopt.

De 2e helft werd een soort kopie van de eerste helft. Unicum veelal op de helft van Hulshorst met veel bal bezit. En Hulshorst kon niet meer dan verdedigen en hopen op een snelle counter om de gelijkmaker te forceren. Toch ging Hulshorst langzamerhand iets meer druk zetten.

Unicum bleef pogingen ondernemen om een bres in de verdediging van Hulshorst te slaan.

Na ongeveer 65 minuten spelen leek de ban gebroken maar de wederom vrijstaande Toet kopte tegendraads de bal naast het doel. Zo kon Hulshorst nog steeds geloven in een gelijkspel.

Hulshorst bleef van uit een goed georganiseerde verdediging de counter zoeken. Na een sublieme voorzet van linkerspits De Zwaan was de keeper van Unicum net op tijd hoog in de lucht om Mel Mijdema van de zo gehoopte gelijkmaker af te houden.

Martijn Kuis probeerde door middel van het inbrengen van Erik van Duinen in plaats van Krijn Eckhardt meer aanvallende impulsen op de mat te krijgen.

Een kwartier voor tijd werd het benauwd in het strafschopgebied van Unicum. Een gevaarlijk genomen vrije trap van Julian Haverkamp stichtte veel gevaar voor het doel en Unicum had veel moeite om de bal uit zijn eigen 16 meter te krijgen.

De trainersstaf van Hulshorst bracht nog meer aanvallend elan in het veld door de 18-jarige boomlange Brandon Akolade in de aanval te zetten in plaats van de moe gestreden Sven Drost. Hulshorst ging alles of niets voetbal spelen. Hierdoor kwam Unicum meer in het gedrang en moest de laatste 10 minuten billen knijpend toe kijken hoe de laatste minuten van de wedstrijd weg tikten. Echt gevaar kon Hulshorst niet meer stichten.

Niet veel later floot de heer Jansen voor het einde van de wedstrijd. Hulshorst heeft als team en als collectief hard gestreden en eindelijk een beetje naar vermogen gespeeld.