• scrimmage voor de goal

    Willemien van Duinen
  • Hulshorst - Batavia '90

    Willemien van Duinen

Collectief Hulshorst wint thuis van Batavia'90

25-03-2018, 21:53 | Lezersnieuws | Herman

Hulshorst vecht zich knap naar een 1-0 overwinning tegen Batavia '90. Vanaf het eerste fluitsignaal was het spelbeeld duidelijk. De mannen van Hulshorst begonnen compact en lieten de gasten uit Lelystad aan de bal. Hulshorst probeerde door middel van snelle uitbraken de goal van Batavia te bereiken.

Na een kwartier voetballen ligt de eerste echte mogelijkheid voor Hulshorst meteen in het net. Hulshorst ontvangt een vrije trap aan de linkerkant van het zestienmetergebied, de bal wordt strak ingedraaid door Sander Bouw en keurig binnengekopt door Bart de Zwaan.

Het doelpunt zorgt ervoor dat de mannen van Batavia nog meer druk naar voren zetten. Hulshorst heeft dan ook de handen vol aan de makkelijk voetballende tegenstanders. Maar tot echt grote kansen komen de gasten in de eerste helft niet.

Na de rust is het weer Hulshorst die de eerste grote mogelijkheid krijgt. Door een misverstand in de verdediging van Batavia krijgt Krijn Eckhardt plots de bal voor zijn voeten op de rand van de zestien. Helaas werd er te gehaast geschoten waardoor de bal gekeerd kon worden door de keeper.

Het volgende moment kwam Hulshorst goed weg. Na een strakke voorzet van rechts kopt de nummer 7 van Batavia de bal binnen. Echter zag de uitstekend fluitende leidsman  hier een overtreding vanwege leunen waardoor de goal afgekeurd werd. Dit was het begin van een moeilijke periode voor Hulshorst dat ver werd teruggedrukt en een aantal keren  goed weg kwam mede door een uitstekend keepende Thijs Menges.

Het lukt Batavia niet om op gelijke hoogte te komen en door het risico dat er genomen wordt komt Hulshorst er een aantal keer gevaarlijk uit. Tien minuten voor tijd komt een mooie steekbal van Bart de Zwaan terecht bij Mel Mijdema. Mel Mijdema legt op zijn beurt de bal uitstekend neer voor de ingevallen Brandon Akolade die een bal richting leeg goal schiet. Helaas liep er nog een oplettende verdediger van Batavia die de bal op de doellijn kon keren. Ook de laatste 10 minuten worden overleefd door de hard werkende mannen van vv Hulshorst. Na een opstootje in de blessuretijd, vanwege een elleboog in het gezicht van Sven Drost, besluit de leidsman voor de laatste keer te fluiten waardoor Hulshorst zichzelf beloont met drie belangrijke punten.