Collecteweek Fonds Gehandicaptensport

21-03-2018, 18:52 | Lezersnieuws | Angelo En Trudie

COLLECTEWEEK Fonds Gehandicaptensport van 2 t/m 7 april 2018

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die om te kunnen sporten extra ondersteuning nodig hebben. Sporten voor mensen met een handicap is nog steeds niet vanzelfsprekend.

Kom in actie. Ook jij kunt een bijdrage leveren aan de doelstelling om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. Door donatie heeft het Fonds Gehandicaptensport in 2017 o.a. 165 lokale projecten ondersteund waarmee er ruim 20.000 mensen met een handicap zijn gestimuleerd om te gaan sporten.

Tijdens de landelijke collecteweek ( 2t/m7 april) zetten veel mensen zich in om te collecteren voor de gehandicaptensport. Deze collectanten zetten zich vrijwillig en belangeloos in . Wees a.u.b. vriendelijk tegen hen ook als u niets kunt of wilt geven. Immers: geen enkele daad van vriendelijkheid – hoe klein ook – is verspilde moeite.

Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen om zo sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. Het vergt vaak kostbare aanpassingen aan sport- en spelmateriaal en de sportaccommodatie om als gehandicapte te kunnen sporten. Vaak is extra begeleiding en speciaal vervoer noodzakelijk. Daar is veel geld voor nodig. De collecte is voor Fonds Gehandicaptensport een grote bron van inkomsten. Maar ook voor sportverenigingen met een afdeling G-sport, zoals in Elburg.

Van de plaatselijke opbrengst gaat 50% naar de G-Sportvereniging SSS in Elburg

 

Wilt u collectant worden dan kunt u zich aanmelden bij https://www.fondsgehandicaptensport.nl/collecteweek