• Clubmagazine 'Op de Heughte' van VSCO'61 bestaat 50 jaar

    VSCO'61

Clubmagazine VSCO´61 viert gouden jubileum

20-03-2019, 23:06 | Lezersnieuws | Jan

Voetbalvereniging VSCO’61 viert dit jaar het vijftigjarig jubileum van het cluborgaan. In 1969, acht jaar na oprichting van de vereniging, wordt de eerste editie van het clubblad van VSCO´61 uitgegeven. De vereniging uit Oosterwolde begint met een bescheiden blad dat wordt gefabriceerd met een stencil- en nietmachine. Inmiddels is er een redactieteam dat zorgt voor de verhalen en wordt het blad professioneel ontworpen en gedrukt.

Jarenlang was het samenstellen van het clubblad een taak waar niemand onderuit kwam. Het blad werd gevuld met allerhande wedstrijdverslagen, rangen en standen, wist-u-datjes en advertenties van lokale ondernemers. Sommige handgeschreven verhalen moesten eerst nog worden overgeschreven op de typemachine. Bovendien was er iedere maand een seniorenelftal dat de dankbare taak had alle vellen samen te voegen en het clubblad te nieten. Een tijdrovende klus, die vaak gepaard ging met luide muziek, sterke verhalen en na afloop als dank een biertje van de vereniging.

Het cluborgaan is echter met de tijd meegegaan. Met de komst van internet komt veel nieuws al snel onder ogen van de leden en wordt besloten het clubblad ‘oude stijl’ te vervangen door een magazine. Van zwartwit met de hand gebundeld boekwerkje naar een professioneel vormgegeven magazine gedrukt op A4-formaat. Een redactieteam van zeven personen is verantwoordelijk voor de inhoud, aangevuld met de inzet van clubfotografen en de sponsorcommissie. Vanaf de jaren tachtig is Bredewold uit Wezep de vaste partner van VSCO’61. In eerste instantie alleen voor het printen van de losse vellen, tegenwoordig verantwoordelijk voor ontwerp en drukwerk. Het clubmagazine verschijnt vier keer per seizoen en wordt in een oplage van 900 stuks verspreid onder alle leden en sponsoren. Aankomend weekend verschijnt het eerste exemplaar in dit jubileumjaar.