• G-team SV 't Harde samen met supporters van ChristenUnie Elburg

    ChristenUnie Elburg

ChristenUnie Elburg moedigt G-team ’t Harde aan tijdens laatste competitiewedstrijd

26-05-2018, 16:50 | Lezersnieuws | christenunie

Op zaterdagmorgen 26 mei bracht ChristenUnie Elburg een bezoek aan Sportpark Schenk in ’t Harde, waar zij door het G-team en het bestuur van S.V. ’t Harde gastvrij werd ontvangen. Het G-team speelde deze dag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen ZVV uit Apeldoorn. Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Bij de wedstrijd in ’t Harde werd dit uiteindelijk beloond met een 5-0 overwinning voor S.V. ‘t Harde.

In Apeldoorn werd eerder met 1-1 gelijk gespeeld. Na een flitsende eerste helft, waarin S.V. ’t Harde al vier maal scoorde, werd het uiteindelijk een 5-0 overwinning. Of dat genoeg is voor het kampioenschap moet worden afgewacht. Dat hangt er vanaf of concurrent Zeewolde volgende week in Heerde de achterstallige wedstrijd weet te winnen. Zelf speelt ’t Harde dan een toernooi in Oosterwolde.

Ruim 250 voetbalclubs in Nederland bieden G-voetbal aan. Hierdoor kunnen ruim 5.000 senior- en juniorleden met een beperking genieten van voetbal. S.V. ’t Harde heeft een G-team opgericht, dat onder leiding staat van Kaj Bosscha, Bartus van ’t Hul en Eibert Leusink. Dit team speelt elke zaterdag zijn competitiewedstrijden (7 tegen 7) in de tweede klasse.

Na de wedstrijd was er nog een gezellige ontmoeting (de derde helft) tussen de fractie, het voetbalteam en de begeleiders op het terras voor de kantine. ChristenUnie Elburg vindt het waardevol dat op deze manier iedereen mee kan doen met een sport waar hij van houdt en kijkt terug op een mooie wedstrijd.