• Harold van Norel verzorgt de pass

    Bennie Wies
  • Tom de Vries valt aan

    Bennie Wies

Blauw Wit verliest van Hellas

24-03-2019, 13:48 | Lezersnieuws | Reinier

Ondanks een goede start hebben de mannen van Bakkerij Jonker - Blauw Wit afgelopen zaterdag een 3-1 nederlaag geleden in Nunspeet tegen Hellas. De Blauw Witters begonnen goed en kwamen 0-1 voor, maar wistten het niveau helaas niet vast te houden. Door deze nederlaag zakken de Blauw Witters een plekje naar plaats 4 op de ranglijst.

Coach Viktor Artamonov had weinig te kiezen in zijn basisopstelling. De absentielijst bestond uit drie namen door ziekte en blessures (Anthon Cornet, Sjon Schipper en Martijn Westerink). Andre Polinder, Jordi van de Beek, Sander Puttenstein, Geert Spijkerboer, Harold van Norel en Reinier Boerendans werden daarom het veld ingestuurd om de klus in Nunspeet te gaan klaren.

Zoals gezegd was de start goed van Blauw Wit. De mannen wisten de lijn van de puike pot van vorige week tegen Pegasus door te zetten. Er werden weer veel ballen van de grond geraapt en Blauw Wit had blokkerend grip op de lange mannen van de thuisploeg. Via 21-25 werd het 0-1.

In het vervolg van de wedstrijd zakte het niveau van Blauw Wit helaas. De foutenlast ging omhoog en aanvallend kwamen de Blauw Witten er niet meer door. Hellas ging beter spelen, wist vooral via de buitenkant te scoren en de mannen in het rood namen daarmee de controle over. Daarbij deed ook de arbitrage af en toe nog even een duit in het zakje voor de thuisploeg. Tom de Vries werd nog in het veld gebracht om het tij te keren, maar dat mocht helaas niet baten. Via 25-20 en twee keer 25-19 werd het 3-1 voor Hellas.

Volgende week zijn de mannen een weekje vrij. De mannen kunnen dan toekijken hoe de concurrentie voor de derde plek, waaronder Hellas, het er die speelweek vanaf brengt. 6 april wacht dan alweer de laatste thuiswedstrijd voor het seizoen. Voor Andre Polinder (en Harold van Norel?) zal dit zijn (voorlopig) laatste thuiswedstrijd voor Blauw Wit 1 zijn. Extra reden om dus naar de Talter te komen. De mannen spelen om 14.30u tegen TweeVV uit Ede (7e op de ranglijst). De uitwedstrijd ging met 3-2 verloren. De mannen hebben dus wat goed te maken tegen deze tegenstander.