• Sjon Schipper valt aan

  Sander Puttenstein
 • Geert Spijkerboer valt aan over het midden

  Sander Puttenstein
 • Anthon Cornet probeert het blok van LIVO te verschalken

  Sander Puttenstein
 • Blauw Wit probeert aanval van LIVO te stoppen

  Sander Puttenstein

Blauw Wit revancheert zicht op LIVO

17-02-2019, 12:13 | Lezersnieuws | Reinier

De mannen van Bakkerij Jonker – Blauw Wit zijn aan een sterke serie bezig en hebben hun derde overwinning op rij geboekt. Nummer 8 LIVO 2 kwam afgelopen zaterdag op bezoek en werd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. Blauw Wit klimt daardoor op naar de derde plek op de ranglijst.

Tegen LIVO hadden de Oldebroekers nog wat goed te maken. De uitwedstrijd werd immers met 3-1 verloren. Verschil met die wedstrijd was dat Blauw Wit toen geplaagd werd door ziekte en blessures. Afgelopen zaterdag had Viktor Artamanov de volledige beschikking over zijn 10-koppige selectie. Het begin van de wedstrijd was aftasten voor Blauw Wit. De gasten uit Duiven en Westervoort speelden prima volleybal en wisten de gehele set bij te blijven. De Oldebroekers kenden veel problemen in de passing waardoor het spel te voorspelbaar werd. Setpunten vlogen over en weer, maar met hangen en wurgen hengelde Blauw Wit via 29-27 toch de set binnen.

In de derde set pakte Blauw Wit direct een ruime voorsprong van 7 punten die niet meer uit handen gegeven werd. Met name de buitenaanvalllers Anthon Cornet, Andre Polinder en Martijn Westerink lieten veel punten noteren. Na wat commotie tussen LIVO en de arbitrage werd het uiteindelijk via 25-18, 2-0 voor Blauw Wit.

Vervolgens vergat Blauw Wit om de wedstrijd definitief te beslissen. De foutenlast ging omhoog en aanvallend ging het rendement naar beneden. LIVO maakte hier dankbaar gebruik van en pakte via 20-25 de derde set.

Coach Viktor Artamanov zette de mannen weer op scherp in de setwissel. Een vijfsetter moest worden voorkomen en dat zou overigens ook totaal onnodig zijn geweest zijn, omdat Blauw Wit de bovenliggende partij was in het grootste gedeelte van de wedstrijd. De servicedruk werd flink opgeschroefd en dat deed het verzet van de gasten in het zwart breken. De vierde set kende dezelfde score als in de derde set, maar dan in het voordeel van de thuisploeg (25-20).

Blauw Wit kan 4 punten bijschrijven en stijgt daardoor naar plek 3. Al hebben de mannen wel 1 wedstrijd meer gespeeld dan concurrenten DVV (1 punt verschil) en Hellas (2 punten verschil). Ook Pegasus staat op verliespunten nog in de buurt. Met deze teams zal Blauw Wit de rest van het seizoen ook strijden om de plekken 3 t/m 6. De eerste twee teams zijn immers ver gevlogen. De mannen hebben nu twee weken vrijaf. 7 maart staat de volgende wedstrijd gepland in Rheden tegen de gedoodverfde titelkandidaat Scylla/Excelsior.