• Andre Polinder valt aan

    Bennie Fit
  • Anthon Cornet probeert met een geplaatste bal te scoren

    Bennie Fit

Blauw Wit overklast concurrent Pegasus

17-03-2019, 12:02 | Lezersnieuws | Reinier

Het vlaggenschip van Bakkerij Jonker Blauw Wit heeft afgelopen zaterdag met grote cijfers weten te winnen van concurrent Pegasus 3 uit Nijmegen. Ondanks dat beide teams elkaar concurrenten zijn op de ranglijst, ging met Blauw Wit er met een ruime 4-0 overwinning vandoor (25-20, 25-22, 25-18 en 25-16). Hierdoor nemen de mannen de derde plek over van Pegasus.

In de uitwedstrijd ontliepen beide teams elkaar al weinig (destijds werd er nipt met 1-3 gewonnen), maar nu walsten de mannen van Viktor Artamonov over Pegasus heen. De Oldebroekers speelden hun beste wedstrijd van het seizoen. Serverend moest Blauw Wit even warm draaien maar passend en aanvallend klopte alles. In de verdediging werden alle registers open getrokken en dat leidde tot spectaculaire rally’s waarbij het punt vaak op onmogelijke wijze werd gewonnen. En dat bracht de Oldebroekers in de juiste flow. Het duel tussen Blauw Wit en de gasten uit Nijmegen, was een strijd tussen jonge gretigheid aan Oldebroekse kant en veel ervaring  aan de andere kant van het net. Vechtlust en energie tegenover geslepenheid en finesse.

Geert Spijkerboer en Andre Polinder deden beiden een gooi naar de eretitel van ‘man of the match’, maar voor deze wedstrijd bedelen we hem graag aan beide spelers toe. Andre had een abonnementje op ‘blokkie-uit’ genomen en Geert kende maar 1 stand: de beukstand. Eigenlijk verdienden alle Blauw Witten een dikke pluim, want de goed gevulde tribune in de Talter kreeg een mooie wedstrijd te zien. Een wedstrijd waarin, zoals eerder gezegd, Blauw Wit het beste spel van het seizoen liet zien.

Alle puzzelstukjes vielen op de juiste plek tegen Pegasus. De Oldebroekers kunnen terugkijken op een prima wedstrijd en kunnen 5 welverdiende punten bijschrijven.

De mannen hebben zich volop teruggeknokt in de strijd om de derde plek op de ranglijst. Volgende week wacht er een sleutelduel om die derde plek, dan speelt Blauw Wit de Veluwse derby tegen Hellas 1 in Nunspeet. Hellas staat momenteel 6e, met 4 punten en een wedstrijd minder dan Blauw Wit. Tussenstand tussen beide teams dit seizoen is 1-1. In de Talter had Blauw Wit weinig kans tegen de Nunspeters (4-0 verlies), maar dit werd in de beker rechtgezet  (0-3 overwinning). De mannen weten dus hoe je moet winnen in Nunspeet. Aanvang is volgende week zaterdag 17.00u in Sporthal Feitenhof.