Blauw Wit doet goede zaken in Barneveld en pakt koppositie terug

17-03-2018, 10:55 | Lezersnieuws | Reinier

Bakkerij Jonker – Blauw Wit 1 heeft afgelopen donderdag het midweekse duel tegen hekkensluiter SSS in Barneveld met ruime cijfers gewonnen (4-0). Blauw Wit was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en nam verdiend 5 punten mee naar huis. Door deze overwinning heeft Heren 1 de koppositie terug, aangezien concurrent VVH een punt liet liggen. Met nog 3 wedstrijden op het programma ligt alles dus nog open.

Op papier gezien zou het een gemakkelijke wedstrijd moeten zijn voor de Oldebroekers. De thuisploeg had uit 17 wedstrijden slechts 11 punten weten te verzamelen. Blauw Wit daarentegen had voorafgaand aan het duel 72 punten uit 18 duels. Een gapend gat dus op de ranglijst en dit was ook in de wedstrijd terug te zien.

Maar Heren 1 had een uitdaging in de selectie. Er kon geen beroep worden gedaan op de kersverse vader Andre Polinder, Sander Puttenstein (enkelblessure) en Martijn Westerink (werk). Sjon Schipper, normaal gesproken uitkomend voor het derde herenteam van Blauw Wit, maakte daarom na 9 jaar zijn rentree binnen de eerste selectie en voor hem was direct een basisplaats weggelegd. Met de ervaring van de 38-jarige routinier stond de passlinie als een huis.

Zoals gezegd was het voortraject spannender en ingewikkelder dan de wedstrijd zelf. Blauw Wit speelde solide en kon veel scoren via het midden. Alleen in de vierde set kwam SSS een beetje in de buurt, maar de setstanden 15-25, 11-25, 16-25 en 19-25 zeggen genoeg.

Door deze ruime overwinning steken de mannen VVH voorbij op de ranglijst. Beide teams hebben hetzelfde puntenaantal van 77, qua sets voor en tegen staat het ook gelijk, maar Blauw Wit heeft een iets beter puntencoëfficiënt waardoor de Oldebroekers aan de leiding gaan. Met nog 3 wedstrijden voor de boeg is het dus ongekend spannend in de eerste klasse. Volgende week stond het thuisduel tegen middenmotor Evoba’70 op het programma. Dit duel wordt echter verzet omdat de Talter niet beschikbaar is. Nieuwe speeldatum wordt z.s.m. bekend gemaakt.