Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert lezing Privé detective in de 21e eeuw

23-05-2019, 10:53 | Lezersnieuws | De Bibliotheek

Heerde – Ter gelegenheid van de Spannende boeken weken organiseert de Bibliotheek Noord-Veluwe woensdag 19 juni in Heerde de lezing Privé detective in de 21e eeuw.

 

Regelmatig wordt een particulier rechercheur – ook wel privédetective – ingezet om zaken te onderzoeken. Bedrijven zetten liever een privédetective in dan dat zij melding maken bij de politie van mogelijke misstanden in hun onderneming. En wanneer vermoedens bestaan van misstanden door een werknemer, kan een particulier rechercheur de aanwijzingen verzamelen die een ontslagprocedure mogelijk maken.

Evenals partners die vermoeden dat hun echtgeno(o)t(e) overspel pleegt. Maar het werk van een privédetective gaat veel verder dan dit. Mensen komen met allerlei situaties in aanraking waarbij de hulp van een deskundig onderzoeker gewenst is.

Wat voor mensen zijn dit? Wat voor vragen stellen zij aan privédetectives? En wat mag deze privédetective vervolgens allemaal? Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd en hoe wordt hierbij de privacy van alle betrokkenen geborgd?

Tijdens deze lezing wordt ingegaan op het dagelijks werk van een privédetective. De vraagstellingen waarmee zij in aanraking komen, de onderzoeksmogelijkheden die er zijn en de dilemma’s worden besproken.

 

De lezing wordt gegeven door Forensicon, Forensische expertise & onderzoek.

De lezing is op woensdag 19 juni, aanvang 19.30 uur, bij Bibliotheek Heerde, Grifstraat 8, 8181VZ Heerde

De kosten zijn € 5,00 voor bibliotheekleden en € 7,50 voor niet-leden.

Voor meer informatie en aanmelden https://noord-veluwe.op-shop.nl/1390/lezing-prive-detective-in-de-21e-eeuw/19-06-2019