• VSW - Hulshorst

    Willemien van Duinen

Belangrijke overwinning Hulshorst

10-02-2019, 21:05 | Lezersnieuws | VV

In eerste instantie leek het er niet op dat Hulshorst met 3 punten uit Windesheim zou vertrekken. Maar de al oude wet die aangeeft, als je zelf niet scoort de tegenstander dat dan wel doet, was deze middag zeker van kracht.

In de eerste 30 minuten kreeg VSW een handvol kansen om de score te openen. Maar ze werden of op “vakkundige” wijze naast geschoten of keeper Thijs Menges was een sta in de weg. Hulshorst stelde daar in deze eerste 30 min. bar weinig tot niets tegenover. In de 36e min. kantelde de wedstijd geheel.  De eerste de beste goede aanval leverde gelijk een doelpunt op. Op de rechtervleugel kreeg Niels Meussen de bal, zijn lage voorzet werd bij de eerst paal eenvoudig binnen getikt door Reduan Arian . In de slotfase van de 1e helft had Hulshorst de wedstrijd al kunnen beslissen maar Erik van Duinen, die deze middag enorm veel werk verzette, en Redouan Arian gingen slordig om met de hen geboden kansen. Zo gingen beide ploegen met, gezien het spelbeeld van de eerste helft, een onterechte 0-1 voorsprong voor Hulshorst rusten.

De 2e helft werd de helft van de wisselspelers. In de 55e min. voerde trainer Martijn Kuis een dubbele wissel door. Bart de Zwaan en Gerjan Visser kwamen in de ploeg voor Sander Bouw en Levi Boshuizen.  Hiermee werd het experiment met Martijn Pap als middenvelder weer teruggedraaid. Dat bleek een zeer goede ingreep.  Bart de Zwaan was in de 63e min er als de kippen bij toen de laatste man van VSW de bal onder zijn voet liet doorglippen. Nadat hij de keeper had gepasseerd kon hij de bal in het lege doel schuiven en Hulshorst hiermee op een comfortabele 0-2 voorsprong zetten. Enkele minuten later leek de spanning toch weer terug te keren in de wedstrijd. Door onachtzaamheid in de verdediging van Hulshorst kon de topscorer van VSW Joey Platenkamp de 1-2 aantekenen.

4 minuten  later was het opnieuw Bart de Zwaan die het verschil weer op 2 doelpunten zette. Bart kreeg op de 16 de bal aangespeeld, hij deed nog 2 stappen en haalde  toen verwoestend uit.

Ook invaller Ruben van Loo deed een duit in het zakje. Op aangeven van Bart de Zwaan was het van Loo die in de 88e min. van dichtbij de 1-4 mocht binnen tikken.

Met de 2e treffer van VSW ver in blessuretijd  kwam de 2-4 eindstand op het scorebord.

Volgende week wacht er weer een belangrijke wedstrijd, Hulshorst ontvangt  dan Zalk. Om geheel uit de zorgen te zijn moet er gewonnen worden maar dan moet er wel beter aan de wedstrijd worden begonnen als zaterdag.