• Bakkerij Jonker - Blauw Wit 1

    Herman van der Wal

Bakkerij Jonker - Blauw Wit 1 komt goed uit de winterstop

14-01-2018, 12:10 | Lezersnieuws | PR-commissie Blauw Wit

De mannen van het eerste herenteam van Bakkerij Jonker - Blauw Wit zijn in 2018 goed uit de startblokken geschoten. De uitwedstrijd tegen subtopper Woudenberg werd afgelopen zaterdag met 4-0 gewonnen.

Zowel Heren 1 als de beloften van Woudenberg kampten met problemen in de bezetting. Bij Blauw Wit ontbrak Tom Barendse nog door een knieblessure en ook coach Erwin van de Werfhorst was met griep achtergebleven in Oldebroek. Desondanks ging Heren 1 voortvarend van start en dankzij een ijzersterke servicereeks van Anthon Cornet (van 2-2 naar 2-11), was het verschil in set 1 snel gemaakt. De servicedruk van Anthon bleek zaterdag vaker een wapen om de thuisploeg flink te bestoken vanaf de achterlijn. In de eerste set kwam Blauw Wit via 14-25 op een 0-1 voorsprong.

De volgende drie sets kenden ongeveer hetzelfde beeld. Woudenberg wist aan te blijven tot ongeveer halverwege de set, maar daarna wist Blauw Wit het beslissende gat te slaan. Woudenberg was een jonge, talentvolle ploeg, maar maakte ook veel fouten op de momenten dat het erom ging. Andre Polinder en Tom de Vries hadden vaak vrij spel op het midden en daarnaast kon spelverdeler Reinier Boerendans door de stabiele passing goed tempo spelen met Martijn Westerink op de diagonaal. Harold van Norel had een hoge score op de rechtdoor, waardoor Blauw Wit door dit alles de bovenliggende partij was.

Alleen in de vierde set moest Blauw Wit een extra tandje bijschakelen om Woudenberg van zich af te schudden. Via 17-25, 18-25 en 17-25 werd het 0-4 voor Blauw Wit.

Heren 1 is het nieuwe jaar dus goed begonnen en blijft ranglijstaanvoerder in de eerste klasse. Er staat nu een interessante week te wachten. Eerst spelen de mannen maandag in de achtste finales van de regiobeker tegen Pauwervoll 1 uit Ermelo dat in de promotieklasse uitkomt. In de vorige ronde schakelde Heren 1 3e divisionist Zeewolde uit en de mannen zullen natuurlijk opnieuw willen stunten. Aanvang maandag is 21.00u in de Talter. De competitie krijgt aanstaande zaterdag een vervolg, dan speelt Heren 1 thuis om 14.30u tegen nummer 4 VVH4.