• Blauw Wit 1 voor de start van de wedstrijd

    Eigen foto

Bakkerij Jonker - Blauw Wit 1 begint belangrijke week met duidelijke overwinning

04-02-2018, 11:41 | Lezersnieuws | PR-commissie Blauw Wit

Bakkerij Jonker - Blauw Wit 1 heeft zich na 2 nederlagen op rij knap hersteld in het thuisduel tegen concurrent Renswouw 2. Het duel tussen nummer 2 Blauw Wit en nummer 3 Renswoude werd met afgetekende cijfers gewonnen: 4-0. Hierdoor is Blauw Wit goed begonnen aan belangrijke week in de strijd om de bovenste plekken in de eerste klasse.

Coach Erwin van de Werfhorst zag Tom Barendse voor het eerst in 2018 weer aansluiten bij de wedstrijdselectie, maar kon geen beroep doen op Tom de Vries. Geert Spijkerboer was als libero aan de selectie toegevoegd en hij zou een belangrijk verdedigend aandeel in de wedstrijd hebben. Ook bij Renswoude waren er de nodige personele problemen waardoor er twee gehavende teams in het veld verschenen.

De eerste set was een gelijkopgaande strijd. Blauw Wit was erg slordig in het begin van de wedstrijd en Renswoude wist met name via de buitenkant de punten te maken. Door een goede serviceserie van Martijn Westerink werd het door Renswouw geslagen gat op tijd gedicht. Beide teams kregen setpunten, maar het was Blauw Wit dat de eerste set, na een flinke strijd, met 30-28 opeiste.

In de daaropvolgende sets was het Blauw Wit dat de wedstrijd dicteerde. Getuige ook de setstanden 25-19 en twee keer 25-14. Alleen in de tweede set kon Renswouw nog enigszins aanhaken. Ondanks dat de servicedruk van Blauw Wit nog niet top was, werd er in iedere set wel een ruime en beslissende voorsprong opgebouwd waardoor Blauw Wit uiteindelijk alle 5 punten in Oldebroek wist te houden.

Door deze knappe 4-0 overwinning lijken de mannen zich definitief te ontdoen van nummer 3 Renswouw (verschil is 8 punten) en kan er omhoog gekeken worden naar VVH dat bovenaan staat. Aanstaande vrijdag treffen Blauw Wit en VVH elkaar in Harderwijk (aanvang 19.00u). Het gat tussen beide teams is 1 punt, maar Blauw Wit heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Mochten de Oldebroekers de eerste plek in het zicht willen houden, dan is een overwinning noodzakelijk.