Avondvierdaagse Elburg gaat op 29 mei voor de 50e keer van start

09-05-2018, 00:14 | Lezersnieuws | Jolanda

Van 29 mei tot en met 1 juni gaat Elburg weer vier avonden aan de wandel. Voor de 50e keer organiseren de leden en vrijwilligers van Scouting Elburg weer de Avondvierdaagse. Met, voor elke avond, weer nieuwe routes worden alle kernen van de Gemeente Elburg aangedaan en ook een stukje Oldebroek en Oosterwolde. Vanaf dinsdag gaan de ruim 1300 wandelaars richting Oosterwolde, ’t Harde,  Oldebroek en Doornspijk, de Hoge Enk en de Vesting.

Net als voorgaande jaren heeft Voetbalvereniging ESC zijn terrein weer beschikbaar gesteld.  Op ’t Schootsveld zijn voldoende parkeermogelijkheden zowel voor auto’s als voor alle fietsen. En het verzamelen van de groepen gebeurt op veld 2, waar na elke route begint aan de achterkant over het “voetbalpaadje”.

Inschrijven kan nu nog uitsluitend op 29 mei van 17:00 tot 18:30 uur op het voetbalveld, dus voor de start. U krijgt hier dan direct het routeboekje. Vier avonden voor € 5,- en een mooie medaille als herinnering. Vanwege de 50e editie staat deze avondvierdaagse in het teken van feest. Onderweg zullen er tijdens de route muzikale ondersteuningen zijn en ook wordt er iedere dag een versnapering uitgedeeld mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren. Voor de scholen is er een liedjes wedstrijd. Dus al met al zal het een gezellige bedoeling worden.

Op vrijdagavond is er weer de feestelijke intocht door de binnenstad van Elburg. Het vertrek voor het defilé zal zijn om 20.15 uur. Deze wordt dit jaar afgenomen door Burgemeester Jan Nathan Rozendaal, Jeugd-Burgemeester Evy van Olst en Scouting Groepsleider Fred Montizaan. We verzamelen met gezellige muziek op parkeerplaats “De Oude Vos” (achter ABC). De route gaat via de Havenkade, Havenstraat, Vischpoortstraat, Jufferenstraat, Zwolscheweg, en eindigt op het Schootsveld. Dit jaar met meerdere muzikale optredens langs de route door de stad zodat iedereen van de muziek kan genieten.