• Kleuren van de regenboog op een symbolische roze ondergrond

    Hans Lambrechts

Avond over LHBTQ’er zijn in de kerk

30-01-2019, 21:53 | Lezersnieuws | Hans

In de Emmaüskerk aan de Dorpsweg in Hattem wordt maandag 11 februari een bezinningsavond gehouden over geloof, kerk en homoseksualiteit. Vanaf 20.00 uur en onder de noemer ‘Anders in de kerk’.

Dit keer wordt de korte film ‘Meer dan een letter’ van Sander Houwen vertoond. Want wie gaan er schuil achter die letters LHBTQ en het woord LHBTQ’ers? Elke letter uit deze afkorting staat voor meer dan alleen een letter, maakt deze film duidelijk. Daarin worden vijf jonge mensen geportretteerd met ieder een verschillende seksuele geaardheid of genderidentiteit. Hoe gaan zij met deze werkelijkheid om?

De zogenaamde Nashville-verklaring deed recent veel stof opwaaien, niet alleen in maar ook buiten kerkelijk Nederland. Maar zijn mensen die ‘anders zijn’ niet ook heel gewoon? Ieder mens mag toch zichzelf zijn?

Na het bekijken van de film is er alle gelegenheid om eigen ervaringen en meningen te delen. Ds. Wim Hortensius zal de gesprekken begeleiden. Iedereen is van harte welkom! En niemand hoeft zich van te voren op te geven.