• Goed ingeschoten bal wordt nog net van de lijn gehaald door verdediger

    Willemien van Duinen
  • Hulshorst - Otterlo

    Willemien van Duinen
  • Hulshorst - Otterlo

    Willemien van Duinen

Apatisch vv Hulshorst verliest van SV Otterlo

11-03-2018, 22:12 | Lezersnieuws | Herman

VV Hulshorst moest zaterdag winnen om uit de degradatiezorgen te blijven. Door een onterecht toegekende strafschop, vroeg in de wedstrijd, ging Otterlo met de winst naar huis zodat Hulshorst zonder de broodnodige punten bleef zitten.

Hulshorst begon collectief verdedigend aan de eerste helft en liet het spel aan de gasten uit Otterlo. Vroeg in de westrijd verslikte keeper Menges zich in het geven van een goede pass waardoor Otterloo kon profiteren maar Menges revancheerde zich goed door de bal te keren. Het was Otterloo dat veelvuldig balbezit had en nagenoeg continu op de helft van de gastheren speelde, maar geen kansen kon creeëren. Na welgeteld 11 minuten gaf Otterloo een goede steekpass dwars door het hart van de Hulshorster defensie waardoor Alvin Broekhuizen oog in oog stond met doelwachter Menges. Beiden gingen vol voor de bal en Thijs Menges kwam hier als winnaar uit de bus. Door deze gezamelijke actie viel Broekhuizen over het lichaam van Menges. Scheidsrechter Tulen uit Barneveld liet lang wachten voor hij hier op reageerde. Uiteindelijk besliste hij dat hij een penalty moest toekennen aan Otterlo. Deze werd onberispelijk door Broekhuizen ingeschoten waardoor hij zijn ploeg aan de leiding bracht. Na ruim een half uur spelen wist Hulshorst uiteindelijk wat gevaar te stichten.  De eerste echte doelrijpe kans van de wedstrijd was voor Hulshorst. Uit een gevaarlijk indraaiende corner ontstond een scrimmage waarna het schot van Niels Meussen van de doellijn werd gehaald. 

Vrij direct in de tweede helft kreeg Otterlo zijn eerste echte kans op een doelpunt. Een toegekende vrije trap op een mooie positie werd hard in de muur geschoten zodat Hulshorst er zonder verdere kleerscheuren vanaf kwam. Hulshorst kruipt wat meer uit zijn schulp en komt steeds meer aan aanvallende acties toe. Na een goed uur spelen moest keeper Bas Pol van Otterloo zijn eerste kunstje vertonen door een aardig schot van Sander Bouw in de kiem te smoren. De mee opgekomen aanvoerder Ruben Bets kreeg de bal bal mooi aangespeeld maar zijn verwoestende schot kwam in het net van de ballenvanger.. Vijf minuten voor het einde kreeg Sander Bouw de beste kans van de wedstrijd. Nagenoeg alleen voor keeper Pol trapte hij finaal langs de bal heen wat direct het niveau van de gehele wedstrijd illustreerde. 

Na deze gemiste kans op de drie erg noodzakelijke punten en de positieve uitslagen van de directe concurrenten was VV Hulshorst ook in de stand de grote verliezer van dit speelweekend.