Amptmeijer Badminton '80 sluit het jaar goed af

16-12-2018, 19:25 | Lezersnieuws | Saskia

Zaterdag 15 december stonden alweer de laatste wedstrijden van het jaar op het programma voor Amptmeijer Badminton ’80. Het eerste team Amptmeijer 1 mocht een ‘uitwedstrijd’ spelen op de vertrouwde eigen banen in de Kamphal tegen BC Veluwe 70. In verband met de blessure van Gerald van Dijk viel Cornel van Dorp nogmaals bij het eerste team in. Dit bleek succesvol, want er is uiteindelijk met 3-5 gewonnen.

De heren begonnen met hun dubbel en speelden een goede partij waarbij zij in twee sets de wedstrijd wonnen. Op de baan ernaast speelden de dames van Wezep. Zij hadden er iets meer moeite mee en kwamen in de tweede set nog dicht bij, maar dit was niet voldoende.

Van Dorp speelde een goede singel waarbij hij drie sets nodig had om in de verlenging zijn tegenstander te verslaan. Tegelijkertijd speelde Vera van Dijk op de baan ernaast, zij verloor in drie sets. Rémon van de Werfhorst wist zijn tegenstander goed onder druk te houden en haalde zijn singel gemakkelijk binnen. Joanne van den Heuvel speelde een goede partij waarbij het in de derde set nog spannen werd, zij wist ook een punt voor Wezep op het bord te zetten.

Met een 2-4 voorsprong werd er begonnen aan de mixen. Van de Werfhorst en Van Dijk wisten hun partij te winnen. Helaas verloren Van Dorp en Van den Heuvel hun punt.

Deze week zijn de laatste wedstrijden van het jaar gespeeld en kan iedereen gaan genieten van de feestdagen en nog weer even flink trainen om in 2019 weer verder te gaan met de laatste vier wedstrijden. Alleen het eerste herenteam speelt woensdag 19 december nog een inhaalwedstrijd tegen Hellas.

Het derde team Amptmeijer 2 speelde thuis tegen Heerder BC en heeft met 5-3 gewonnen. Het eerste herenteam Bakker Bestratingen speelde vrijdagavond uit tegen Deto. Helaas is er met 5-3 verloren. Het tweede herenteam Kamphuis mocht het vrijdagavond opnemen tegen Harderwijk en heeft met 7-1 verloren. Het meidenteam Plus Van den Hoven speelde thuis tegen Hellas en heeft met 1-5 verloren. Het jeugdteam Plus Van den Hoven speelde uit tegen ZBC en heeft met 7-1 verloren.

Alle teams kunnen nu genieten van de feestdagen en een paar weken flink trainen. In het nieuwe jaar staan er nog vier competitieweken op het programma waarbij er nog flink om het kampioenschap gestreden gaat worden. Op zaterdag 12 januari 2019 spelen het eerste team, beide herenteams en het jeugdteam thuis.

Op 12 januari is het dus weer volle bak in de zaal, wat altijd erg gezellig is. Maar de teams kunnen zeker nog wat aanmoediging gebruiken om de nodige punten te pakken en nog te knokken om de kampioenschappen. De wedstrijden beginnen om 13:00 uur in De Kampal. De wedstrijden beginnen om 13:00 uur in de Kamphal te Wezep. De toegang is gratis.