Amptmeijer Badminton '80 sluit goed seizoen af zonder kampioenen

10-02-2019, 19:47 | Lezersnieuws | Saskia

De laatste wedstrijden van het seizoen zijn afgelopen week gespeeld door Amptmeijer Badminton  ’80. Alle teams konden vrij relaxt spelen, er kon geen kampioenschap meer worden behaald. Alleen het tweede herenteam Kamphuis moest nog even flink aan de bak om degradatie zien te voorkomen. Al met al is het een goed seizoen geweest, met veel blessureleed, maar vooral veel sportiviteit en goede prestaties. Het eerste team Amptmeijer 1 heeft de laatste wedstrijd afgesloten met een gelijkspel en eindigt daarmee op de derde plaats.

Het eerste team nam het zaterdag 9 februari op tegen BAN in de uitwedstrijd te Amersfoort. Op papier een spannende wedstrijd tussen de nummer 3 en 4 van de poule. Rémon van de Werfhorst en Hendri Nagelholt beten het spits af in de herendubbel. In twee sets wisten ze de partij te winnen. De dames Vera van Dijk en Joanne van den Heuvel hadden het zwaar en hebben in de derde set de wedstrijd naar zich toe getrokken.

In de single heeft alleen Nagelholt een punt weten te pakken, in de overige singles kwamen de Wezepse spelers net tekort. Tijdens de mixdubbels zijn de punten verdeeld. Dit resulteerde in een gelijkspel van 4-4 voor het eerste team. 

Het tweede team TTL Wezep nam het thuis op tegen Alotria. Dit is geëindigd in een 3-5 verlies. Het team stijgt nog wel een plaatsje en komt op de vierde plaatst terecht. Het derde team Amptmeijer 2 speelde thuis tegen Appoldro. Ook dit is in een 3-5 verlies geëindigd. Voor het derde team betekent dit een vijfde plaats in de eindstand. Het eerste herenteam Bakker Bestratingen was ook uit naar Amersfoort om tegen BAN te spelen. Zij hebben het er goed af gebracht met een 1-7 winst. De eindstand is hier nog niet officieel, maar naar verwachting eindigt dit team als tweede. Het tweede herenteam Kamphuis heeft deze week maar liefst twee keer gespeeld. Maandag speelde het team uit tegen BECA 2000 in Arnhem en heeft met 7-1 verloren. Vrijdag mocht het team naar Nijmegen om tegen Mariken te spelen, dit is een 4-4 gelijkspel geworden. Deze resultaten brengen ze op de zevende plaats, wat mogelijk een degradatie inhoudt. Het meidenteam Plus Van den Hoven was al klaar met spelen. In de eindstand vinden we ze helaas terug op de laatste plaats. Het jeugdteam Plus Van den Hoven speelde tegen Kwiek in Raalte. Zij hebben met 8-0 verloren. Hiermee eindigen ze op de vijfde en tevens een-na-laatste plaats.