• Wibrand van Norel

    Henriette Houtsma

‘Nunspeet en Elspeet hebben een bijzonder muziekklimaat’

19-07-2019, 14:20 | Lezersnieuws | Cultuurkust

‘Muziekonderwijs komt in Nunspeet en Elspeet volledig tot zijn recht. Ik vind het echt bijzonder  hoeveel muziekleerlingen hier actief zijn. Zeldzaam!’. Aan het woord is Wibrand van Norel, Coördinator Muziek bij Cultuurkust, en verantwoordelijk voor de muzieklessen in Nunspeet, Elspeet, Harderwijk en Ermelo.

‘Het is mooi om te zien dat het hier echt leeft. Niet alleen de muziekverenigingen zijn hier heel actief, maar er worden in Nunspeet en Elspeet ook veel lessen gegeven aan kinderen en volwassenen door de professionele muziekdocenten die via onze Muziekportal te vinden zijn en ons cursusaanbod in Veluvine en Kulturhus Elspeet wordt steeds breder. Van Muziek voor het jonge kind, Algemene Muzikale Vorming, Dreumes Muziek, Peuter Muziek en Kinderorkesten tot Gitaar voor volwassenen’.

‘Nunspeet en Elspeet zijn succes story’s wanneer het gaat om de groei van het aantal mensen die muziek willen beoefenen, zowel jong als oud. De gemeente Nunspeet heeft daarvoor budgetten beschikbaar gesteld, die als het zo door gaat, in de toekomst misschien wel uitbereiding nodig hebben. Dat is te danken aan de samenwerking met Harmonie Nunspeet, het Elspeets Fanfare Korps en de muziekdocenten. Bovendien denk ik dat ook onze activiteiten op de lokale basisscholen daar aan bijdragen. De afdeling Onderwijs van Cultuurkust organiseert o.a. leerorkesten op de scholen waardoor alle leerlingen een instrument leren bespelen. Als ze enthousiast geworden zijn op school is het onze wens dat ze door kunnen stromen naar onze cursussen in de vrije tijd of bij een muziekvereniging op les gaan’.

‘Maar nog niet iedereen weet Cultuurkust te vinden. Je merkt dat er na het wegvallen van de muziekschool een hiaat ontstaan is. We hebben nog veel te winnen. In facilitering, zoals leslokalen, maar ook in aanbod. Ik hoop dat inwoners in de toekomst weer de vruchten kunnen plukken van structureel muziekonderwijs'

‘Komend jaar willen we ons ook gaan richten op lichte muziek; lessen in popmuziek voor alle leeftijden. Denk aan drums, piano en gitaar. En we willen meer naar buiten treden. Bijvoorbeeld met muziekoptredens bij het Woonzorgcentrum Kodal in Nunspeet en Peuterspeelzaal ‘Vrij Spel’ in Elspeet’

Voor vragen of ideeën m.b.t. muzieklessen in Nunspeet of Elspeet; Wibrand van Norel, muziek@cultuurkust.nl, Cultuurkust

Voor meer informatie:www.cultuurkust.nl/cursussen

www.cultuurkust.nl/muziek