• Zendingsmarkt Doornspijk 2017

    Gerrie Bok
  • Kraam met bedmode op zendingsmarkt Doornspijk 2017

    Gerrie Bok
  • Kinderen op springkussen op zendingsmarkt Doornspijk 2017

    Gerrie Bok

Zendingsmarkt Doornspijk voor GlobalRize

25-05-2018, 22:03 | Lezersnieuws | Zendingsmarktcommissie Doornspijk

Datum:

zaterdag 9 juni 2018, 10:00 tot 14:30

Locatie:

Zuiderzeestraatweg West 104
Hervormde Kerk
Doornspijk

Doornspijk op 9 juni in teken van internetzending

Traditie ?n vernieuwing, dat tekent de opzet van de zendingsmarkt in Doornspijk dit jaar. Van oudsher was de opbrengst voor zending in Malawi, dit jaar is gekozen voor internetzending. Wat de markt dit jaar oplevert gaat naar GlobalRize, waarvan de oud-burgemeester van Elburg, Frans de Lange, directeur is.

Het zal een drukte van belang worden op 9 juni van 10:00 tot ca. 14:30 rondom de Hervormde Kerk in Doornspijk! De kleedjesmarkt voor kinderen wordt na het succes van vorig jaar herhaald, er is een springkussen en voldoende eten en drinken: puddingbroodjes, huisgemaakte advocaat, pannenkoeken, broodjes hamburger en door ?echte Urkers? gerookte vis. Na het eten beweging nodig? Er is een fietstocht uitgezet van ca. 28 kilometer. Kinderen kunnen meedoen met de sponsorloop, die om 13:00 begint.

Verder staan er meer dan 25 kramen met haarspeldjes, computeraccessoires, verzorgingsproducten, kleding en accessoires, beenmode, kaarten, kaarten, boeken, textiel, bijbelhoezen op maat, streekproducten, tuinkachels, windlichten, hobbyspullen, strokaarsen en meer. GlobalRize geeft tijdens de markt om 11:00 en 12:30 enkele voorlichtingssessies, om bezoekers kennis te laten maken met hun werk.

De commissie heeft besloten de markt om 10:00 te openen en op tijd (14:00) af te sluiten met een veiling. Daar kunnen niet alleen tweedehands artikelen van eigenaar wisselen, maar ook verschillende tegoedbonnen. Vorig jaar waren die onder andere van een gereedschapswinkel, een kapper en een pedicure. Sponsors hebben er ook voor gezorgd dat er twee relaxfauteuils, een airfryer en een sapcentrifuge worden geveild. De veiling wordt geleid door de ervaren veilingmeester Beert van Loo.

Om belangstellenden op de hoogte te houden, heeft de commissie www.zendingsmarktdoornspijk.nl ge?ntroduceerd, met informatie over de markt. Verder wordt er in de weken voor de markt weer een genummerde folder huis-aan-huis bezorgd op de Hoge Enk en in Doornspijk en bij diverse vakantieparken in de omgeving. Tijdens de markt kunnen de ontvangers met het nummer checken of ze een leuke attentie hebben gewonnen.

Kortom een interessante markt met voor elk wat wils, voor het goede doel!