• Trombonist Jan Bastiani

    Metropole Orkest

Wilhelmina met MO trombonist Jan Bastiani

02-06-2018, 19:33 | Lezersnieuws | Gerd van Leeuwen

Datum:

zaterdag 16 juni 2018, 20:00

Locatie:

Van Meurslaan 3/Griftstraat 8 8
De Heerd
Heerde

Het muzikale project MOadventure is met name ontwikkeld voor de meer dan 2 miljoen amateurmusici. Bij deze musici en hun orkesten bestaat het repertoire gemiddeld voor de helft uit niet-klassieke muziek, de zogenaamde lichte muziek. Het Metropole Orkest, volgens sommigen het grootste professionele pop- en jazzorkest ter wereld, wil vanuit deze positie zijn expertise inzetten om amateurmusici te motiveren, stimuleren en inspireren. Wilhelmina ondersteunt dat initiatief en het project van harte en wil daarom graag gastheer zijn van MOadventure.

Op zaterdag 16 juni 2018 is in Heerde ook de jaarlijkse Cultuurmarkt georganiseerd door het Platform Kunst & Cultuur gemeente Heerde (PKC). MOadventure sluit daar naadloos bij aan, vandaar dat het PKC de zalen in de MFA de Heerd hiervoor beschikbaar stelt. Vanaf 13.30 uur zijn er workshops voor de muzikanten van het A-orkest van Wilhelmina. Deze worden geleid door twee musici van het Metropole Orkest, te weten oud-Heerdenaar Jan Bastiani (trombone) en Ray Bruinsma (trompet). Deze boeiende en leerzame workshops zijn in het kader van de Cultuurmarkt gratis toegankelijk voor belangstellenden.

Afsluitend organiseert Wilhelmina een optreden waaraan Jan Bastiani als solist medewerking zal verlenen. Jan is trombonist in het Metropole Orkest. Hij is geboren in 1971 te Heerde, waar hij op jonge leeftijd lid werd van het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina. Na zijn eindexamen gymnasium ging hij naar het Hilversums Conservatorium. Hier studeerde hij in 1997 af als uitvoerendmusicus. Sinds 2005 is Jan verbonden aan het Metropole Orkest. Sinds 2005 is Jan verbonden aan het Metropole Orkest. Daarnaast is hij vaste trombonist bij een aantal ensembles en een bigband.

Samen met het A-orkest van Wilhelmina onder leiding van dirigent Silva Tichelaar-Soepboer zal Jan Bastiani een aantal solo-muziekwerken uitvoeren. Maar hij treedt ook op met een ensemble dat is samengesteld uit de trombonisten van het A-orkest van Wilhelmina. En natuurlijk zal ook het A-orkest van Wilhelmina zelf enkele muziekwerken uitvoeren. De lichte muziek is de overduidelijke rode muzikale draad die zaterdag, dus dat beloven spetterende optredens te worden. De entreeprijs bedraagt ? 7,50 per persoon.