• Gerard de Wit

    Nationaal Orgelmuseum

Uniek wandelconcert orgel-klavecimbel

06-09-2018, 16:46 | Lezersnieuws | Wilma Seijbel

Datum:

vrijdag 14 september 2018, 20:00

Locatie:

Van Kinsbergenstraat 5
Nationaal Orgelmuseum
Elburg

Elburg - Op vrijdagavond 14 september vindt voor de tweede maal een zogenaamd wandelconcert in het Orgelmuseum plaats. Gerard de Wit, een leerling van Ton Koopman, zal tijdens dit concert verschillende orgels en het klavecimbel in het museum bespelen. Kaarten zijn slechts beperkt beschikbaar.

Gerard de Wit (1985) zal tijdens het concert in het Orgelmuseum spelen op drie orgels en het klavecimbel uit de vaste collectie van het museum. Het is een zogenaamd ?wandelconcert?: de door het museum verstrekte klapstoeltjes worden door de concertbezoekers meegenomen van zaal naar zaal. Afgelopen januari werd een soortgelijk concert gegeven door Ton Koopman; dit concert was binnen een week uitverkocht. Maar ook nu zijn de plaatsen weer beperkt, dus belangstellenden wordt aangeraden snel te reageren.

Gerard de Wit studeerde Orgel aan het Rotterdams conservatorium en Klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij volgde talrijke lessen orgel en klavecimbel bij Ton Koopman. Tijdens zijn studies deed hij onderzoek naar 'De instrumentale muziek van- en het leven van de figuur J. P. Sweelinck'. Tevens deed hij onderzoek naar de incomplete Cantate BWV 188 van J.S. Bach. In het najaar van 2014 richtte De Wit de Stichting Dutch Baroque op. Gerard is tevens oprichter (2008) van kamerkoor Camerate Musicale; in 2014 is dit koor opgegaan in stichting Dutch Baroque onder de naam Dutch Baroque Vocal Consort.

Tijdens het wandelconcert van 14 september zal De Wit muziek spelen van onder meer Bach, Buxtehude, Couperin, Abraham van den Kerckhoven, Johann Kuhnau, John Stanley en Henry Purcell.

Het concert begint om 20.00 uur. In het programma zit een pauze met koffie/thee. Na afloop bestaat de mogelijkheid om Gerard de Wit te ontmoeten. Wilt u dit unieke concert in het Orgelmuseum bijwonen, meldt u dan aan via ons mailadres info@nationaalorgelmuseum.nl ?f via ons telefoonnummer 0525 68 4220 (tijdens openingstijden van het museum). Er is slechts een beperkt aantal klapstoeltjes beschikbaar! De toegangsprijs voor het concert bedraagt ? 10,- per persoon, te voldoen aan de balie van het museum voorafgaand aan het concert. Zonder aanmelding kunnen wij helaas geen toegang verlenen. Het museum zal vanaf 19.30 uur open zijn.

Hoofdingang van het museum: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg. Parkeren kan gratis, net buiten de oude vesting. Vanaf daar is het slechts enkele minuten lopen naar het mus