Trainen als een Engelse voetbalprof

23-04-2018, 21:50 | Lezersnieuws | Wim van der Hulst

Datum:

dinsdag 1 mei 2018, 11:30 tot woensdag 2 mei 2018, 16:30

Locatie:

Zwolscheweg 6
Elburger SC
Elburg

ELBURG ? In nauwe samenwerking met de Elburger SC, organiseert FAME Voetbalacademie op dinsdag 1 mei en woensdag 2 mei een professioneel voetbalkamp voor 84 jeugdspelers tot en met 15 jaar.

De tweedaagse training staat onder leiding van Louis Garvey, een zeer ervaren jeugdvoetbaltrainer van Manchester United Youth Academy en Erik Nieuwenhuis, loop- en techniektrainer bij FAME. De trainers worden verder bijgestaan door meerdere ervaren trainers en voetballers uit de regio (SC Genemuiden, Nunspeet, Go Ahead Kampen en PEC Zwolle).

?Het contact met Louis Garvey was snel gelegd via onze techniektrainer, Erik Nieuwenhuis. Afgelopen jaar was het voetbalkamp met Louis een heel groot succes?. ?Een herhaling met Louis, dit jaar op de velden van de Elburger SC, lag dus snel voor de hand.?, aldus Wim van der Hulst, voorzitter en bestuurslid van FAME Voetbalacademie.

Jeugdspelers worden gedurende twee dagen getraind op specifieke elementen, die binnen de opleidingsfilosofie van Manchester United worden toegepast. Bloktrainingen van 30 minuten worden gevuld met techniek, motorische co?rdinatie, positiespelen, kleine partijvormen, afrondvormen, passing en aannames en grotere partijvormen.

De eerste trainingsdag, dinsdag 1 mei, start om 11.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Op woensdag 2 mei, start de training om 12.30 uur en zal duren tot 17.00 uur.

Ter afsluiting van de eerste trainingsdag speelt de selectie van FAME O15 een oefenwedstrijd tegen DOS Kampen O15, spelend in de promotiepoule Hoofdklasse. De selectie van FAME, met diverse spelers van Elburger SC, zal dan worden gecoached door Louis Garvey, Hans van Zuiden en Benni Kouwen (beiden voormalig PEC Zwolle en Jong Oranje). De wedstrijd begint om 18.15 uur, op het hoofdveld van de Elburger SC. Woensdagavond wordt afgesloten met een feestavond voor spelers, trainers en ouders.