Opening Zonneschool KBS De Uilenhorst

31-05-2018, 11:20 | Lezersnieuws | Arnout Smit

Datum:

vrijdag 15 juni 2018, 16:00

Locatie:

Noordsingel 72
KBS De Uilenhorst
Wezep

Hoera, KBS De Uilenhorst is een Zonneschool!

De Uilenhorst uit Wezep heeft 85 zonnepanelen laten plaatsen. De zonnepanelen zijn geplaatst naar aanleiding van het Zonnescholen-project van Onderwijsbureau Meppel. Hiermee wekt de school haar eigen duurzame energie op. Met het project wordt de school dus een stuk duurzamer. Directeur Arnout Smit is blij met deze stap: ?Kinderen hebben de toekomst. Net als duurzame energie. Daarom vindt de Uilenhorst het mooi om te verduurzamen. Op deze manier geven we als school aan onze leerlingen het goede voorbeeld.?

Feestelijke opening Tijdens het pleinfeest op 15 juni 2018 zal om 16.00 uur de zonneschool officieel geopend worden. Om 16.00 uur is een ieder van harte welkom voor een feestelijk moment, waarbij we samen de zonnepanelen officieel in gebruik nemen en proosten op een jaar vol zonneschijn.

Zonnescholen Het project Zonnescholen verzorgt de gezamenlijke aanschaf en installatie van zonnepanelen voor basisscholen. Op dit moment doen al bijna 100 scholen mee, van Dokkum tot Amsterdam. Daarmee is Zonnescholen het grootste zonne-energieproject in het onderwijs in Nederland! Gezamelijk bieden de schooldaken ruimte aan 8000 zonnepanelen, goed voor het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van bijna 700 huishoudens.