• Bollenvelden

    Peter Bruins

Opening Website kunstschilder Piet Bruins

13-05-2018, 08:42 | Lezersnieuws | Peter Bruins

Datum:

vrijdag 18 mei 2018, 13:15

Locatie:

Winckelweg 17a
Noord-Veluws Museum
Nunspeet

UITNODIGING LANCERING VAN DE WEBSITE VAN PIET BRUINS In samenwerking met het Noord-Veluws Museum, nodigen Yvonne, Margo en Peter Bruins u van harte uit om op vrijdag 18 mei 2018 aanwezig te zijn bij de ?lancering? van de website van Piet Bruins (1929-2014), kunstschilder uit Nunspeet . Op de website nemen we u mee in zijn werken en kijken we terug op wie hij was en waar hij voor stond.
Inloop: 18.30 uur Aanvang lancering in de Rabozaal: 19.00 uur Afsluiting met een hapje en een drankje: 19.30 uur

Het welkomstwoord zal gehouden worden door Margot Jongedijk en daarna zal voor de lancering van de website het woord worden gegeven aan de Burgemeester van Nunspeet, dhr. Breunis van de Weerd.

Met de lancering van de website openen we ook een korte expositie waarin enkele werken van Piet Bruins te bezichtigen zijn. De expositie is van 19 t/m 23 mei 2018 in de Rabozaal. Wij vragen u vriendelijk om v??r 15 mei via een mail aan jjmesu@gmail.com door te geven of u aanwezig kunt zijn. Piet Bruins (1929-2014) Begin jaren ?60 verhuist Piet Bruins met zijn gezin naar Nunspeet. Piet Bruins behoort tot de groep kunstenaars die de Vrije Academie voor de Kunsten in Nunspeet opricht. Als docent tekenen en schilderen werkt hij op het Centrum voor kunstzinnige vorming te Harderwijk en geeft hij tekenlessen aan de Scholengemeenschap ?t Slingerbos in Harderwijk. Later is hij initiatiefnemer van de Harderwijkse kunstenaarsgroep Tragant. Piet Bruins was succesvol als aquarellist en bleef zijn hele leven experimenteren met nieuwe technieken en nieuwe materialen. Dat resulteerde in zijn latere leven in de voor hem typerende werken in gouache met Bijbelse figuren en landschappen die hij opbouwde met lijnen en felgekleurde vlakken.

Quote van Piet Bruins: ?Geen enkel materiaal mag met geringschatting worden benaderd. Ieder materiaal heeft zijn eigen kracht en bekoring. Echter ook haar eigen nukken. Om daar achter te komen en die te overwinnen geeft oneindig veel voldoening?.

Met vriendelijke groet, Yvonne, Margo en Peter Bruins