• OntMoet Mama

    .

OntMoet Mama in het teken van voeding

23-10-2018, 11:54 | Lezersnieuws | Jaminta Rorije

Datum:

donderdag 8 november 2018, 09:00 tot 11:15

Locatie:

F.A. Molijnlaan 186
Bibliotheek Noordwest veluwe
Nunspeet

Tijdens deze ochtend staat het thema tussen d’ooren – over gezonde voeding centraal. Deze OntMoet Mama begint om 9.00 uur. Er is een Meet-and-greet met Wilma Wortel (15 minuten), gevolgd door 15 minuten voorlezen. Om 9.30 uur is er een Meet-and-greet met Tom Tomaat (15 minuten), ook gevolgd door 15 minuten voorlezen. Om 10.00 uur is er een informatiebijeenkomst waarbij diëtiste Hendriët Smit uitleg geeft over hoe je etiketten kunt lezen (30 minuten). Tot slot verzorgt Gymnastiekvereniging Nunspeet vanaf 10.30 uur een bewegingsprogramma voor peuters. Nunspeet Beweegt zal bij dit alles aanwezig zijn om (groot)ouders, baby’s en peuters te verwennen met gezonde voeding, namelijk snoepgroente en water met een smaakje.

OntMoet Mama Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert samen met het CJG en MIM elke tweede week van de maand van 9.45 tot 11.15 uur onder de naam OntMoet Mama een inloopochtend in de Bibliotheek. Tijdens deze ochtenden kunt u vragen stellen over BoekStart, (voor)lezen met heel jonge kinderen en maakt u kennis met verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor uw baby of peuter. De Bibliotheek is dan ook de plek waar u andere moeders kunt ontmoeten om even bij te kletsen. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. De datum voor de volgende OntMoet Mama is 13 december, het thema op deze ochtend is Draagdoeken.

Nederland Leest Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de Bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. In 2016 was dat: democratie, in 2017: robotica en dit jaar is dat voeding. Leden van de Bibliotheek kunnen, onder het motto: geef je mening, krijg een boek, een gratis boek in de deelnemende Bibliotheek ophalen (zo lang de voorraad strekt). Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.