• OVING uit Hattem stelt de Hole-In-One auto beschikbaar

  Rita van der Vlies
 • NK Super Senioren

  Rita van der Vlies
 • NK Super Senioren

  Rita van der Vlies
 • Hole 6 van de Hattemse Golf & Country Club

  HG&CC

NK Super Senioren Golf

08-06-2018, 12:34 | Lezersnieuws | Hattemse Golfclub

Datum:

donderdag 14 juni 2018, 08:00 tot vrijdag 15 juni 2018, 17:30

Locatie:

Veenwal 11
Hattemse Golf&Country Club
Hattem

Op donderdag 15 en vrijdag 15 juni 2018 wordt op de Hattemse Golf & Country Club (HG&CC) voor het 3e achtereenvolgende jaar gespeeld om het Nederlands Kampioenschap Super Senioren. De wedstrijd, voor deelnemers van 65 jaar en ouder, wordt afgewerkt in een damescategorie en een herencategorie. Er zullen op vrijdag 15 juni daarom twee kampioenen worden gekroond. Bij de dames geldt er voor deelnemers een maximale handicapeis (speelsterkte) van 15.0 en voor de heren 13.0.

Exceptioneel is de hole-in-one prijs die beschikbaar wordt gesteld op de 12e hole. De eerste speler die de bal vanaf de afslagplaats in een keer in de hole slaat krijgt de sleutels overhandigd van een heuse nieuwe auto die beschikbaar wordt gesteld door Autobedrijf Oving uit Hattem.

Het toernooi wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie en kan daardoor worden aangemerkt als Nederlands Kampioenschap. De HG&CC zal op 14 en 15 juni als gastheer optreden.

De wedstrijd bestaat uit twee rondes van elk 18 holes. Zowel de dames als de heren spelen in totaal 36 holes. De kersverse Nationaal Kampioenen worden de spelers die de 36 holes in het minst aantal slagen hebben afgelegd.

De wedstrijden beginnen beide toernooidagen om 08.00 uur en zal officieel worden geopend door de Jan Willem Wiggers, burgemeester van Hattem. Verwacht wordt dat op beide speeldagen de laatste spelers tegen het einde van de middag hun scores hebben ingeleverd. Deze zijn ook via live scoring te volgen via golfclub-hattem.nl. Het bieden van real time scores is gebruikelijk op de verschillende mondiale professionele golftoernooien en zeer zeldzaam binnen het amateurgolf. In het clubhuis van de Hattemse Golf & Countryclub staat een aantal schermen waar de spelers continue op de hoogte worden gehouden van hun eigen scores ten opzichte van de rest van het spelersveld.

De Hattemse Golf & Country Club ligt in de bosrijke omgeving van het charmante Hanzestadje Hattem. De uitdagende 9-holes baan combineert bos- en parkholes en is voor een deel in heuvelachtig terrein gelegen. De holes volgen de natuurlijke glooiingen van zandruggen die in de ijstijd zijn ontstaan. De baan van de Hattemse Golf dateert van 1930 en is in Nederland ??n van de zestien golfbanen die voor de oorlog ontworpen zijn. Een aantal bomen stamt nog uit de tijd van v??r de oprichting in 1930.