• Mario Telnekes

    onbekend

Meere-orgelconcert door Mario Telnekes

14-02-2018, 23:20 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 22 februari 2018, 20:00 tot 22:00

Locatie:

beekstraat 1, Epe
Grote Kerk van Epe
Epe

Mario Telnekes is een groot liefhebber van Johann Sebastian Bach. Het concert dat hij op 22 februari aanstaande in de Grote Kerk van Epe zal geven in de serie "Concerten op het Meereorgel", opent dan ook met een aantal prachtige werken van deze componist. Maar het programma blijft zeker niet in de baroktijd steken. Mario Telnekes speelt ook werken die later zijn ontstaan, van G.F. Händel, Max Reger, Jan Zwart tot Charles-Marie Widor. Het wordt, kortom, een mooi overzicht van orgelmuziek door de eeuwen heen.

Mario Telnekes (1945) studeerde aan het Utrechts Conservatorium met als hoofdvak orgel en bijvak piano en slaagde in 1970 cum laude. Zijn leermeesters waren Cor Kee, Theo Theunissen en Nico van den Hooven.

Hij was jarenlang werkzaam binnen het regionale muziekonderwijs als orgeldocent en later vervulde hij de functie van directeur van Mamuze , de stichting voor cultuureducatie waarvan ook het muziekonderwijs een onderdeel was.

Hij was als dirigent verbonden aan diverse gemengde koren en mannenkoren en ook het begeleiden op piano of orgel nam een belangrijke plaats in. In zijn woonplaats Epe organiseerde hij enkele zeer succesvolle koorprojecten, waarbij in slechts enkele maanden tijd grotere klassieke koorwerken werden ingestudeerd en uitgevoerd met orkestbegeleiding.

Als organist was hij ruim 55 jaar verbonden aan de Goede Herderkerk in Epe. Bij het bereiken van de leeftijd van 70 jaar vond hij de tijd rijp om deze taak neer te leggen.

Een oogziekte noodzaakt hem om de meeste muzikale activiteiten af te stoten en hij beperkt zich momenteel alleen tot het orgelspelen, wat uiteindelijk toch ook zijn grote passie is.

Het concert begint om 20.00 uur, de Grote Kerk aan de Hoofdstraat (ingang Beekstraat) in Epe is open vanaf 19.30 uur. Entree is € 8,00

Kijk voor het gehele programma op www.meereorgelepe.nl