• Fietsen in de regio

De fiets op in Veluweland

Op de Veluwe kun je niet alleen heerlijk wandelen, maar zijn bovendien geweldige fietsroutes uitgestippeld. Door het grote aantal fietsroutes in natuurgebied de Veluwe, kun je hier altijd wel een geschikte route vinden. Wij zetten de vijf leukste fietsroutes in Veluweland voor je op een rijtje. Fiets je een van onderstaande routes, dan weet je zeker dat je de mooiste delen van de Veluwe te zien krijgt op de fiets.

5x de mooiste fietsroutes in Veluweland

Er zijn tientallen fietsroutes uitgestippeld in natuurgebied de Veluwe. Eigenlijk zijn alle fietsroutes de moeite waard, maar toch hebben wij enkele favorieten. Het gaat om de volgende vijf fietsroutes:

1. Fietsroute Langs Veluwse Plaatsjes.

2. Fietsroute Door de Bossen bij Vierhouten.

3. Fietsroute Hoog Soeren en Staverden.

4. Fietsroute Veluwse Volksverhalen.

5. Fietsroute Een Dagje Veluwe

Deze vijf fietsroutes worden hieronder kort beschreven. Door onderstaande alinea's door te lezen, kom je er vanzelf achter welke route het beste aan jouw eisen en wensen voldoet.

Luxe fiets of nieuwe fiets?

Veel mensen denken dat je een fietstocht alleen kunt afleggen met een luxe fiets. Hierdoor wordt de drempel hoger om voor het eerst een fietstocht af te leggen. Logischerwijs is het comfortabel als je fiets beschikt over versnellingen, maar dit is geen vereiste. Controleer van tevoren of je banden goed op spanning zijn en/of je remmen goed werken. Wacht niet te lang met je eerste fietstocht en pak je fiets uit de schuur en geniet van de natuur.

Samen met je kids een fietstocht afleggen? Houd rekening met de afstand en het plezier tijdens de rit. Toe aan een nieuwe kinderfiets? Kijk dan goed naar de inchmaat. Zo is een 26 inch fiets op Fietsenopfietsen.nl. geschikt voor kinderen van 10 - 14 jaar met een lengte van 145 cm en een 28 inch fiets voor kinderen vanaf 12 jaar met een lichaamslengte van 145+ cm.

Fietsroute Langs Veluwse Plaatsjes

Fietsroute Langs Veluwse Plaatsjes loopt door rustige delen van het natuurgebied, maar brengt je ook langs diverse woonplaatsen die bij de Veluwe horen. Het gaat om de plaatsen Kootwijk, Harskamp en Hoenderloo. Wil je pauze houden, dan kun je dit in de rustige natuur doen of op een terrasje in een van de Veluwse plaatsjes. De route is ongeveer 35 kilometer lang.

Fietsroute Door de Bossen bij Vierhouten

De Veluwe is een gevarieerd natuurgebied. Het gebied bestaat uit heidevelden en weilanden, maar ook uit bosgebieden. Volg je de Fietsroute Door de Bossen bij Vierhouten, dan fiets je voornamelijk door de bosgebieden van de Veluwe. Ook kom je door Vierhouten, Apeldoorn en Hoog Soeren. De fietsroute is ongeveer 42 kilometer lang.

Fietsroute Hoog Soeren en Staverden

Volg je deze bijzondere fietsroute, dan fiets je voornamelijk door de bossen die bij Paleis het Loo horen. Wat deze bossen extra bijzonder maakt, is het feit dat hier ook enkele mysterieuze grafstenen te vinden zijn. Verder kom je ook langs Hoog Soeren, Staverden, Elspeet en Uddel. De route is 42 kilometer lang.

Fietsroute Veluwse Volksverhalen

Fietsroute Veluwse Volksverhalen is een hele bijzondere fietsroute. Niet alleen omdat de route door een mooie en rustige omgeving loopt, maar ook omdat de omgeving van de fietsroute een beetje mysterieus is. Over de boerderijen die op de route staan, zijn vele spannende (spook)verhalen te vertellen. Misschien zijn niet alle verhalen op waarheid gebaseerd, maar dat maakt het volgen van deze fietsroute niet minder leuk. Deze route van ongeveer 48 kilometer lang is ook erg leuk om met (oudere) kinderen te fietsen.

Let op: dit is slechts een deel van de complete Fietsroute Veluwse Volksverhalen. Volg je de route helemaal, dan leg je een langere afstand af. Voor velen is de afstand van 48 kilometer echter lang genoeg voor een complete dag fietsplezier.

Liever zelf je fietsroute samenstellen? Op Route.nl vind je een handige routeplanner.

Fietsroute Een Dagje Veluwe

De laatste fietsroute in de lijst, is Fietsroute Een Dagje Veluwe. Deze fietsroute voert door Nunspeet, Elspeet, Hoog Soeren en Vierhouten. De route is lekker rustig en bovendien de langste route in de lijst. Volg je de hele route, dan leg je ongeveer 65 kilometer af. Je kunt de route ook inkorten en eventueel verlengen, want deze route is een knooppuntenroute. Je kunt zelf knooppunten toevoegen of juist schrappen.