Columns

Gait van de Renderklippen

De luu die rond 't plein an de Kapelstraote in Epe woont bint onwies riepe, mar kottens toch effies hastik gruun. Mar dan letterlijk te verstaon. Zo kot tegen de jaorwisseling an keken ze in de mâântied vremp uut de ogen.

Gait van deRenderklippen

Wie niet heuren wìl, mar ok wie niet heuren kán mut vulen. Dat kon ik ule uut de erste hand bevestigen. Zo kort veur de jaorwisseling was d'r weer veul te doen in de Grote Kàrke van Epe. Daor organiseert ze sinds jaor en dag Play In. Een alderkeizerse hoop zangers en muzikanten treedt dan op.

Gait van deRenderklippen

't Was klap op klap veur de baord Vinke. 't Is algemeen bekend dat hee een bonke favorieten hef in de voetballerieje en WHC uut Wezep is niet de minsten daorvan. Zelfs as ze veur de bèker tegen een club mut die een stuk lèger speult vlug hee daor op af. Dat vliegen mu-j in de gedachten hollen.

Gait van deRenderklippen

Elke keer as ik een hap van de prumenvlaai nemme schut 't mien in de rugge. Ik kan mien veurstellen dat dit umme een verklaoring vrug. Die krieg ule bie deze. Zwaoger Chris uut Kessel vieren zien verjaorsdag en zien vente hadden een feessien veur 'm eregeld. Alles geheim.

Gait van deRenderklippen

Som hei-j in 't lèven een peerdemiddel neudig umme dát veur mekare te kriegen wa-j graag wilt. An de opperfloppers van de Hoge Weerdschoele in Epe ku-j dat wel aover laoten. Ze lèèf daor op de hoek bie de voetbal, de hockey en de atletiek vredig samen onder één dak met de W.G.

Gait van deRenderklippen

De autosmid fronsen de wenkbrauwen. Vulen zich veur de gek ehollen deur Merie. Op de vraoge of de tegenpartieje al etekend had zei ze: 'Dat dut Annegien.' Ku-j oe 't gezicht van de man veurstellen? Veur dat ule terecht ok um uutleg vraog 't volgende.

Gait van de Renderklippen

't Meneertien van de Krante was van 't pad af en niet zo'n bettien ok. Niet veur ule iets umme zörgen aover te maken, mar veur um des te meer. Veurege wèke was hee d'r an toe umme de Rama-buurte te ontvluchten en effies een frisse neuze op te halen.

Gait van deRenderklippen

Of ik een soeze bin, zoas Merie met stelligheid beweert, is veur mien as zeer partijdig personage, an grote twiefel onderhevig. De umstandigheden van de kwestie waoran zee 't hierveur benuumde predicaat hecht, speult een grote rolle. 't Was veurege wèke een dag of wat alderkeizers zacht weer.

Pagina's