Columns

Gait van deRenderklippen

Dat Arend in driedelig pak zich thuus vulen as een vis in 't water, nee, alles behalve dat. Met de hondjesslag hef hee zich nao de kante toe eworsteld. 't Mannegien had disse märgen de wind niet bepaald in de zeilen. En zien maot Henk-veur-twee-uur al èvenmin.

Gait van deRenderklippen

De afgelopen dagen kon ik niet zo'n ende veur mien uut kieken. 't Geschamper in de buurte was niet van de luch. Ik hoeven d'r ok gien ogien veur dichte te doen, want dat dee-j die al vanzelf. Ik bin uule een verklaoring schuldig.

Gait van deRenderklippen

Ziende doof en heurende blind. Zo ku-j mien ellende van de afgelopen wèke wel numen. Merie had weer is zo'n buuje van ongeduld. Eur zuster was jaorig en daor mossen wule met donders geweld nao toe.

Gait van deRenderklippen

Bennie en Trees bint d'r met de kar-mar-an op uut ewes. 't Zal ze nog lange heugen. 't Is nog mar een wèke geleden dat ze 't dink in de stalling heb ezet enze snak noe alweer nao de volgende vakantie. Gien wonder trouwens. Maonden lang keken ze z'r nao uut.

Gait van de Renderklippen

Consternatie in de buurte. Daor wördt vaste nog een tietien aover eknord. 't Hef alles te maken met Bouffon. Aover de strapatsen van de Franse bulldog van Annegien heb ik ule al een keer of wat op de heugte ehollen.

Gait van de Renderklippen

Komp Merie niet an met praoties aover verwende blagen en slappe moeders. Dan krieg ie de volle laoge. Vente die de olders umme de vingers wint, aoveral eur zin in krieg en kunt vraogen wat ze wilt? Met de skoeter nao school en met 't vliegmesien op vakantie?

Gait van de Renderklippen

Ik bin blie dat ik veurege wèke dit huukien vol moch schrieven en niet praotend hoeven te vullen. Dan kwam d'r niks van terechte. Communiceren met Merie ging via knikken en schudden met 't heuf. De klanken die ik uutstoten kwamm met gien ene taal aovereen.

Gait van deRenderklippen

Veur mien schoonmoe hoeven de èèpels niet te gruuien. Nog veurdat ze d'r ene an de vörk had was ze bie wieze van sprèken al èèpelmuu. Nee, die ging honderd procent veur 't dagelijks brood. Daor liet ze zich de keeze niet van of èten.

Pagina's