Columns

As die klokke kon vertellen

Ze heb in Epe de klok heuren luuien en weet ok waor de klepel hank. Dezelfde klokke die toentertied 'trvolk op 't land d'r op attent maken dat 't tied was veur de middagschaf zeg noe tegen de vente dat ze de vingers effies van de computer of mutten halen umdat de lunch op taofel stiet.

Gait van de Renderklippen

A-j't mien vraog kunt gemeenten een bonke geld in kas hollen as ze op zuuk bint nao een nieje burgemeester. Wat ik d'r ok aover heuren in Heerde en wat ik noe weer uut Oldebroek verneme: ze wilt een eerste klas verbinder.

Gait van de Renderklippen

't Bint kleine dinge die 't lèven somtieds, in dit geval mag ik 't zeggen dunk mien, strontvervèlend maak. Van die dage dat oe de beste maot in e steek löt en dat is in dit geval Bouffon, de in disse regio wereldberoemde Franse bulldog van Annegien.

Gait van deRenderklippen

Verdeel en heers. As d'r één is die dat goed in de smiezen hef dan is dat minister Cora van Nieuwenhuizen, die infrastructuur en waterstaat beheert. Ule heb al lange deur dat 't dan aover Lelystad geet. Ie kunt d'r as een gek invliegen, mar dan is de kans groot da-j uut de bocht raak.

Gait van deRenderklippen

Nao Inez noe Jacqueline op 't pluus in Heerde. Ze worden met heel veule smöksies binnen ehaald. Met kussen op 't kussen umme 't zo mar is te zeggen. Mar de recente geschiedenis leert dat ze oe as eerste burger d'r net zo makkelijk ìn as d'r uut kust.

Gait van deRenderklippen

't College van ach en wee in Epe trek de melk op. Niet umgekeerd ophalen, mar umgekeerd met 't veurnemen um dat in te voeren. De olderenbonden, wijk- en buurtverenigingen kunt reddingsacties in 't butengebied opschorten.

Gait van deRenderklippen

Opgelet iederene die temee viefenzeuventig wörd. Dan kom ie ongewild in de categorie van luu die an de beurte bint. Veur wie de deure van 't ziekenuuus dichte zit as 't umme onderzoeken geet. 't Grote oftellen is dan begunnen.

Gait van de Renderklippen

Nee, nee en nog is een keer nee. 't Is niet wat ule denk. Ik heb d'r niks mee van doen. Nou ja, met 't geval op zich. Ik heure pättie luu die op de Klippen loop denken as ze daor bie mien in de hof Merie ziet kreupelen.

Pagina's