Columns

Gait van deRenderklippen

Ie heb d'r gien vergrootglas veur neudig umme Heerde as dé zörggemeente van Nederland te beschouwen. Financieel op twee dubbelties nao an de grond en zörginstellingen umme de vingers bie of te likken. Somtieds komp die dinge samen.

Gait van deRenderklippen

 Dit is 't verhaal van veule blad op de grond en 't Knuffeltien die gien blad veur de mond nemp. 't Meneertien kwamp op stokken bie mien ;'t hofpad in, mos wel uutleg geven aover 't hoe en weurumme.

Gait van deRenderklippen

De jaorlijkse griepspuite.Gezondheid veur een prikkie! Wie wil daor niet an? In riejen staot de luu veur 't medisch centrum umme zich te laoten vaccineren, zoas ze dat op zien Hooghaarlemmerdieks nuump.

Gait van deRenderklippen

Annegien had te doen met eur meester van de legere schoele. Ze kwam 'm in verwarde toestand tegen middenin Apeldoorne. Ie konnen op honderd meter ofstand al zien dat hee 'm niet op zien gemak vulen.

Gait van deRenderklippen

D'r geet gien dag veurbie of in de kranten en op de tilleviezie verschient verhalen aover dierenleed. Herten en wilde vàrkes wordt de dupe van menselijk falen. Bie honderden tegelieke schiet ze de diers of. Niet dat 't vrogger allemaole bèter ging.

Gait van deRenderklippen

Dat Arend in driedelig pak zich thuus vulen as een vis in 't water, nee, alles behalve dat. Met de hondjesslag hef hee zich nao de kante toe eworsteld. 't Mannegien had disse märgen de wind niet bepaald in de zeilen. En zien maot Henk-veur-twee-uur al èvenmin.

Gait van deRenderklippen

De afgelopen dagen kon ik niet zo'n ende veur mien uut kieken. 't Geschamper in de buurte was niet van de luch. Ik hoeven d'r ok gien ogien veur dichte te doen, want dat dee-j die al vanzelf. Ik bin uule een verklaoring schuldig.

Pagina's