Columns

De olde Bàttes van Drumpelen

't Zal ze nog lange heugen, de olde Bàttes van Drumpelen, zien vrouwe Geertje en eur dochter Wimpie. As die NS heurt dan vertaalt ze dat niet met Nederlandse Spoorwègen mar Nee Straks. En dan lieve zo vàr meugelijk vot in de tied.

Af en toe zien zinnen verzetten

Een mense mut zo af en toe zien zinnen verzetten. Zich lös maken van de tredmolen waor a-j dagelijks in loop. Samen met Merie, Anneke en Henk een dag of wat an de kuier. Nou ja, dat leste mu-j niet nao de letter nemen, want 't vervoer ging niet met de benewagen.

De baord Vinke een ampàtte hacker

Hee is een verklaorde tegenstander van internet, mut niks weten van computers en steet toch sinds een dag of wat bekend as een notoire hacker. Luuster en huver. As d'r ene op disse aardkloot recht hef op de titel Koning Voetbal dan is 't wel de baord van de Olde Wisselseweg.

Niet schrieven op ruutjespapier

Met 't zweit veur de kop en een bonke onrust in 't lief druk ik ule op 't hàtte: schrief nooit dinge die-j onthollen mut op ruutjespapier. Ik bin d'r de veurege wèke bekant gek van eworden. Op 't darp kwam ik Geert van Teunis tegen. In gien jaoren ezien.

Lèèsvoer en ongerief

Teuntje uut Heerde is wa-j nuump 'n uutgelèzen type. Daor is eur Hendrik 't 't an de ene kante helamole mee eens, mar a-j 't figuurlijk nemp begint hee te steigeren. Ik zal 't ule uutleggen. Ze zollen 'n wèke of wat nao eur appartement, een heel ende vot, ââns in Kroatië linksaf of zo.

't Spoor helemaole biester

De hittegolf van de afgelopen wèken hef niet allenig de spoorbielzen bie de lurven ehad. Ok 't pàsseneel van de NS was d'r deur bevangen. Inens ko-j van Nederlandse Spoorwegen ok Niet Stabiel maken. Vraog dat mar an 't Meneertien van de Krante.

Een heel biezunde Eilander

Iemand die afwiek van 't gangbare patroon nuump ze in de volksmond wel 's een eilander. Ene waor 't lèven anders langs heer scheert dan bie de meesten van ons. Dat kan um uuteenlopende redenen 't geval wèèn.

Vrouwluu op 't pluus

Merie kump op mien afvliegen, duwt mien de krante onder de neuze en zeg: ,,Hier Gait, lèzen die handel. Op de Noordoost Veluwe begint de victorie." En umme elke ontsnapping meugelijk te maken had ze de fokke in de ene hand en de duum van de andere klavier bie een groot artikel.

Ene grote puzzel

't Lèven is in disse tied van computers en automatisering ene grote puzel. Veural a-j niet meer van de jongsten bint. Alles op de automatische piloot. Alles achter codes verstop, 't stik van de wachtwoorden. Een hele legerplaatse vol. En 't geet steeds vàdder.

Pagina's