Columns

Vrouwluu op 't pluus

Merie kump op mien afvliegen, duwt mien de krante onder de neuze en zeg: ,,Hier Gait, lèzen die handel. Op de Noordoost Veluwe begint de victorie." En umme elke ontsnapping meugelijk te maken had ze de fokke in de ene hand en de duum van de andere klavier bie een groot artikel.

Ene grote puzzel

't Lèven is in disse tied van computers en automatisering ene grote puzel. Veural a-j niet meer van de jongsten bint. Alles op de automatische piloot. Alles achter codes verstop, 't stik van de wachtwoorden. Een hele legerplaatse vol. En 't geet steeds vàdder.

Ene Wolf vot; drie terugge

De tied van vrogger is niet die van noe. Dat mag ie ok niet naos mekare hollen. Mar toch mut ik daor nog wel is an denken as ik zie hoe as ze noe bie de voetbal de vente in de watten lek. Ze kunt zelf as ze van 't veld gaot de jas al niet meer ankriegen.

Een grote hèkel an Epe

De zuupotters in Oldebroek wreven zich in de ogen. Ze waren bie een voetbalwedstried tussen VIOS uut Vaossen en een club Batavieren uut de polder. 't Ging umme een positie hoger op de ledder van 't amateurvoetbal. Ie kunt oe veurstellen dat 't d'r dan flink an toe kan gaon. 't Viel bes mee.

Slietage an 't benul

Iederene aoverkump 't wel een keer: op zien Hooghaarlemmerdieks heet 't desoriëntatie; wule holt 't op de weg kwiet of slietage an 't benul. Ik kan d'r sinds veurege wèke aover meepraoten. Merie en Annegien waren een dag of wat met de vrouwluu van de Klippen op pad.

Gait van de Renderklippen

Iederene kent wel zo iemand. Een mond as een schuurdeure die 't dun deur de broek lup as de dokter int 't spel is. Wat dat angeet heb ik een veurbeeld dicht bie de deure. Buurman Knelis is as de dood veur een injectie.

Vrogger niet alles bèter

Ie kunt sommige veurvallen in oe lèven nóg zo diepe wegstoppen, op een gegeven moment kump 't toch weer nao baoven. Nee, dit keer gien stuksien van Gait op de lollige tour. Iets wat ik namens 't Meneertien van de Krante van um en van mien ofschrieven wille.

Opvliegers van Cora

Minister Cor van Nieuwenhuzen is van waterstaat; de bevolking van de Veluwe in álle staten deur eur opvliegers. Ze denk kennelijk dat ze de luu hier van alles wies kan maken.

Pagina's