Chinees nieuwjaar bij Chinees restaurant de Noord Veluwe

Advertorial

WEZEP Chinees Indisch restaurant de Noord Veluwe nodigt iedereen uit om samen met hen het Chinese nieuwjaar te vieren. De Chinezen voeren een andere jaartelling. Anders dan bij ons is de datum van het nieuwe jaar afhankelijk van de stand van de maan. Dit jaar valt het Chinese nieuwjaar op 8 februari. Met de viering van het nieuwjaar verandert ook het jaar van de Chinese dierenriem. Het jaar van het schaap maakt plaats voor het jaar van de aap. ,,Het Chinese nieuwjaar is het belangrijkste feest voor de Chinezen. Het is te vergelijken met de kerstdagen in Nederland", vertelt gastvrouw Sylvia Chen van Chinees restaurant de Noord Veluwe. ,,Mannen werken in China vaak ver weg van hun gezin om de kost te verdienen, waardoor zij voor langere tijd van huis zijn. Met nieuwjaar reist iedereen naar huis om bij hun familie te zijn. De feestelijkheden duren vaak een paar weken. Het is een gezellig feest waarbij eten centraal staat. Chinezen geven elkaar cadeaus en er wordt vuurwerk afgestoken om geesten te verjagen."

Sylvia en Fong Chen zijn de eigenaren van Chinees restaurant de Noord Veluwe in Wezep. Chef-kok Fong heeft jarenlange ervaring in de Chinese keuken en bereidt de heerlijkste gerechten met dagverse ingrediënten. Sylvia zorgt als gastvrouw dat de klanten een warm welkom krijgen. Kwalitatief uitstekende gerechten, persoonlijke aandacht en vakmanschap gecombineerd met een moderne bedrijfsvoering zorgen ervoor dat Chinees Indisch specialiteiten restaurant de Noord Veluwe inmiddels een begrip in de regio is. ,,De gerechten worden aan tafel geserveerd, zodat u alle tijd en aandacht kan besteden aan uw gezelschap. Naast de vaste gerechten kunnen menu's naar wens en in overleg worden samengesteld. Er zijn all-in menu's vanaf 20 euro per persoon", geeft Sylvia Chen aan.

Sylvia en Fong Chen willen het Chinese nieuwe jaar graag feestelijk inluiden en organiseren op zaterdag 13 februari van 15.30 tot 16.30 uur een gratis proeverij. Onder het genot van een drankje worden overheerlijke culinaire hapjes geserveerd met daarbij een uitleg over het Chinese eten en de cultuur. Aansluitend is het mogelijk om deel te nemen aan het Happy New Year buffet om 16.45 uur. Een zeer uitgebreid warm buffet met de heerlijkste gerechten. Onbeperkt eten en drinken voor 17,50 euro per persoon. Reserveren voor het Happy New Year buffet is gewenst.

Tot 14 februari kunnen klanten genieten van een speciaal Happy New Year afhaalmenu. Het speciale menu bevat Kip Shanghai, Foe Young Hai, Babi Pangang, loempia's en naar keuze nasi, bami of rijst voor 3 personen. Tegen inlevering van de bon in de Veluweland kan het Happy New Year menu worden afgehaald voor slechts 23,50 euro.

Chinees restaurant De Noord Veluwe is gevestigd aan de Meidoornpassage 10 in Wezep. Voor meer informatie of reserveringen:

www.chineesnoordveluwe.nl

of tel. 038-3764428 of 06-26883803.