• Luciano de Graaf

Man (26) bezwijkt aan letsel na ongeluk buitengebied Uddel

UDDEL Een 26-jarige man is in het ziekenhuis overleden. Hij bezweek in de loop van de dag aan de verwondingen die hij vrijdagavond bij een eenzijdig ongeval had opgelopen. Daarbij raakte ook een zeventienjarige jongeman zwaargewond. Hij ligt nog in het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond half tien in het buitengebied van Uddel. De oorzaak is nog niet bekend. De politie zet het onderzoek nog voort. Hulpdiensten kwamen in grote getallen ter plaatse voor de hulpverlening. Drie ambulances, vier brandweerwagens en meerdere politiewagens kwamen ter plekke. Bij aankomst werd al snel duidelijk dat de situatie ernstig was. De bijrijder bleek niet bij kennis en werd direct door de hulpverleners gereanimeerd.

De brandweer kwam ter plaatse omdat de personen bekneld zou zitten. De brandweer heeft geassisteerd om de slachtoffers uit het voertuig te halen. De slachtoffers zijn nadat zij zijn gestabiliseerd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een van de twee met spoed vertrokken ambulances stopte bij de A1, nabij de plek waar een traumahelikopter was geland. De MMT arts stapte over in de ambulance waarin het ernstig gewonde slachtoffer naar het ziekenhuis in Utrecht werd gereden. Daar werd ook het jongere slachtoffer heengebracht. De 26 jarige bijrijder overleed in het ziekenhuis alsnog aan zijn verwondingen.